Gündem Ceyhan'da esrarengiz patlama!

Ceyhan'da esrarengiz patlama!

04.12.2008 - 09:37 | Son Güncellenme:

Adana-Ceyhan’da vatandaşlar yüksek ışık ve patlama sesi duyduklarını belirterek ‘uçak düştü’ ihbarı yaptı, fakat yetkililer haber alınamayan bir uçak olmadığını bildirdi

Ceyhanda esrarengiz patlama

ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde, vatandaşların duydukları yüksek patlama sesi ve gördükleri ışık üzerine yaptığı ‘Uçak Düştü’ iddiası, polis, jandarma ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerini alarma geçirdi. Ekiplerin bütün çalışmalarIına karşın bu bilginin doğruluğu teyit edilemezken, Jandarma ekipleri uçağın düştüğü öne sürülen bölgede araştırmalarını sürdürüyor.
Ceyhan İlçesi'ne bağlı Dağıtsan Köyü'nden saat 20.00 sıralarında ‘156'yı arayan bir vatandaş, ‘Köyün yakınlarında uçak düştü’ iddiasında bulundu. İhbar üzerine konuyu doğrulamak isteyen jandarma yetkilileri, Adana Havalimanı ile temasa geçerek ihbarı bildirdi.

İDDİA, DHMİ TARAFINDAN DOĞRULATILAMADI

Haberin Devamı

Verilen bilgi üzerine DHMİ, Adana Havalimanı ve İncirlik Hava Üssü'ndeki uçuş planlarını inceleyerek, iniş yapması gerektiği halde, haber alınamayan herhangi bir uçağın bulunmadığını tespit etti. Ayrıntıları gözden kaçırmamak için eğitim amaçlı uçuş yapan planörler ve zirai mücadele amaçlı kullanılan uçakların da uçuş planlarını isteyen DHMİ yetkilileri, bu saate kadar iddiayı doğrulayıcı bilgiye ulaşamadı.
İhbarı değerlendirmeye alan Ceyhan İlçe Jandarma ekipleri de uçağın düştüğü ihbarının yapıldığı Dağıstan Köyü çevresinde araştırma başlattı. Dağıstan'dan başka, Hamdili ve Köseli köylerinden bazı vatandaşların da, “Önce büyük bir gürültü ile patlama, ardından da ışık kütlesi gördük” iddiaları üzerine bölgeye takviye ekipler de gönderildi.

UÇAK DEĞİLSE NEYDİ?

Haberin Devamı

Köyde kulaktan kulağa dolaşan 'uçak düştü' iddiası gece boyunca konuşulurken, köylüler gördüklerini iddia ettikleri manzara karşısında herhangi bir bulguya ulaşılamayınca şaşkına döndü. Dağıstan Köyü'nün komşusu olan Hamdili ve Köseli Beldesi ile Değirmenli ve Yalak köylerinde de oturan vatandaşlar, "Önce büyük bir gürültüyle patlama, ardından da ışık kütlesi gördük. Uçak düşmediyse duyduğumuz ses ve gördüğümüz güçlü ışık neydi?" diyerek şaşkınlıklarını anlattı.

GÜÇLÜ IŞIK SACAN CİSİM

Kösreli Belde Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Bayar, dün akşam havada ardı ardına güçlü patlama sesleri duyduklarını iddia ederek, "Havaya baktığımda güçlü ışık saçan büyük bir cisim gördüm. Gökyüzü bir anda ışıl ışıl oldu. Bu cisim hızla batıya doğru hareket ederken bir patlama daha oldu. Ardından ışık saçarak gözden kayboldu. Bu cismin uçak olduğunu ve Dağıstan, Günyazı ve Yalak köylerinin arasında bir yere düştüğünü sandık. Olayı hemen jandarmaya bildirdik" dedi. Bayar, yapılan araştırmada bölgede uçak düştüğünü gösteren herhangi bir bulguya ulaşılamadığını belirterek, "O zaman gökyüzünü aydınlatan ışık neydi?" diye konuştu.

UÇAK DÜŞMEDİ

Yumurtalık Kaymakamı ve Ceyhan Kaymakam Vekili İsmail Hakkı Ertaş, beldede oturanlar ve köylülerden çok sayıda benzer ihbar geldiğini, bir ışık ve patlama gördüklerini söylediklerini, bu iddialar üzerine güvenlik güçlerinin geniş çaplı bir çalışma başlattığı ancak herhangi bir bulguya rastlanmadığını söyledi. Kaymakam Ertaş, Adana Havaalanı, İncirlik Hava Üssü ve sivil zirai ilaçlama uçaklarının o saatlerde planlı bir uçuşunun da olmadığını uçak düşmesinin söz konusu olmadığını kaydetti.