Gündem Charlie Hebdo’nun skandal karikatürüne sert tepki

Charlie Hebdo’nun skandal karikatürüne sert tepki

18.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Daha önce Hz. Muhammed’e hakaret içerikli karikatürüyle İslam dünyasının şimşeklerini üzerine çeken Fransız Charlie Hebdo dergisi, bu defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan skandal bir karikatürü kapağına taşıdı. Hebdo’ya, tepki yağdı.

Charlie Hebdo’nun skandal karikatürüne sert tepki

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Böyle alçakça bir saldırıya da milletimizin vereceği cevap, takınacağı tavır bizim açımızdan bellidir. Bu kudurmuş zihniyeti kendi hastalığıyla patolojik durumuyla baş başa bırakmalıyız.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: İfade özgürlüğü kisvesi altında Charlie Hebdo’nun Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Türk milletinin iradesini hedef almasını şiddetle kınıyorum. Bu zihniyete gereken cevabı aziz milletimiz 28 Mayıs’ta bir kez daha net bir şekilde verecektir.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Charlie Hebdo paçavrası bu kadar çıldırdığına göre doğru yoldayız. Kötülük bazen böyledir. İyilere yol gösterir.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Bütün bu nefret odaklarının Cumhurbaşkanımızı hedef alması, sahip oldukları faşist zihniyetin ürünüdür. Avrupa’nın faşistlerini kendi nefretlerine terk ediyoruz.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: İnsanlıktan nasibini almamış rezil Charlie Hebdo Türk Milletine hakaret etmeye devam ediyor. Asıl ibretlik olan, Türk Milleti’nin özgür iradesini çeşitli oyunlarla alt edemeyenlerin çaresizce kadere bel bağlamalarıdır.