Gündem CHP ‘Tanrıkulu’nu PM’de görüşecek

CHP ‘Tanrıkulu’nu PM’de görüşecek

12.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün ttoplandı. Edinilen bilgiye göre Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu’nun açıklamaları gündeme gelmedi.

CHP ‘Tanrıkulu’nu PM’de görüşecek

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- Tanrıkulu’nun eylül ayının sonunda yapılması öngörülen Parti Meclisi toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor. Parti kulislerinde ise Tanrıkulu hakkında PM’den disipline sevk kararı çıkmayacağı iddia ediliyor. Tanrıkulu konusunun, Kılıçdaroğlu’nun bazı kurmaylarıyla yaptığı ve “ayak divanı” olarak nitelendirilen toplantıda gündeme gelebileceği belirtiliyor. Öte yandan MYK’da Tokat Turhal İlçe Başkanı Hasan Yücel Resuloğlu, ‘fazla delege yazdığı’ gerekçesiyle görevden alındı ve disiplinesevk edildi.

Haberin Devamı

Yerel seçim hazırlıkları

Genel Merkez’in, İstanbul İl Başkanı adayı konusunu bu hafta netleştirmesi bekleniyor. Edinilen bilgiye göre akademisyen Mehmet Karlı’ya teklif gitti ancak ders verdiği için kabul etmedi. Öte yandan PM’de kurultay tarihi için karar alınması bekleniyor. CHP yerel seçim kampanyasını genel seçim havasına dönüştürmeyi planlıyor.