Gündem CHP'de son durum: Kaleler en son açıklanacak

CHP'de son durum: Kaleler en son açıklanacak

30.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında 4 Ocak Perşembe günü saat 11.00’de MYK, saat 15.30’da PM toplanacak.

CHPde son durum: Kaleler en son açıklanacak

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Toplantılarda, önseçim yapılan seçim çevrelerindeki adaylar ile İstanbul’da CHP’de olmayan ilçelerin adaylarının netleştirilmesi bekleniyor. CHP İstanbul ve Ankara dışında kendisinde olan 9 büyükşehir belediyesi için adaylarını henüz açıklamadı.

Parti kulislerinde Adana, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, İzmir, Mersin, Muğla, Tekirdağ adaylarının Ocak ayının ikinci ve üçüncü haftasında açıklanabileceği konuşuluyor. Büyükşehir adaylarının, ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte kamuoyuna ilan edilmesi üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

Kulislerde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yeniden aday gösterilmesine kesin gözü ile bakılıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da yola devam edilecek isimler arasında sıralanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in durumuyla ilgili belirsizliğin sürdüğü belirtilirken, İzmir’e kaydırılabileceği iddia edilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Aydın’da kalacağı ifade ediliyor. 

CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen Ankara’nın Çankaya ilçesi ile İzmir büyükşehir adayının en sonda açıklanması planlanıyor.