Gündem CHP’de vekil odalarında fotoğraf krizi çıktı! Özel hemen müdahale etti...

CHP’de vekil odalarında fotoğraf krizi çıktı! Özel hemen müdahale etti...

25.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

TBMM’de CHP’li milletvekillerinin odalarında asılı olan eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ait fotoğrafların kaldırılmak istenmesi, parti içinde tartışmaya yol açtı. Odalardan görevliler aracılığıyla fotoğrafların toplatılmasına bazı vekiller tepki gösterince, kaldırılan fotoğraflar yarım saat sonra geri getirildi.

CHP’de vekil odalarında fotoğraf krizi çıktı Özel hemen müdahale etti...

Edinilen bilgiye göre, önceki gün bazı vekillerin odalarından Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları alındı. Ancak durumu öğrenen bazı milletvekilleri olaya tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Bir milletvekili de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i arayarak olayı aktardı. Bunun üzerine Özel “duruma müdahale edeceğini” söyledi. Ardından yarım saat içinde odalardan alınan fotoğraflar tekrar odalara getirildi.

ÇERÇEVE TEPKİSİ

Bir milletvekili yaşanan gelişmeye ilişkin tepkisini Milliyet’e, “Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının olduğu çerçeveleri kullanacaklarmış. Başka çerçeve mi bulamıyorsunuz? Vekilin odasına ne asacağına Grup mu karar veriyor? Daha önce hem Baykal’ın hem Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını asanlar vardı. Neden odalardan toplatılıyor?” ifadeleriyle dile getirdi.

CHP’de vekil odalarında fotoğraf krizi çıktı Özel hemen müdahale etti...

'SESİMİZİ BİRLİKTE YÜKSELTMELİYİZ'

CHP lideri Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna Hersek ziyareti kapsamında Başbakan ve Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Nermin Niksic ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Özel, “1990’larda burada yaşananlar ve 1995’teki büyük felaketin, soykırımın bir benzeri şu anda Filistin’de yaşanıyor. Uluslararası kamuoyu o zaman çok geç kalmıştı ve bu bütün Avrupa’nın utancıdır. Bunun Filistin’de tekrarlanıyor olmasına karşı bütün sosyal demokratlar ve sosyalistler olarak sesimizi birlikte yükseltmemiz gerekir” dedi.

CHP’de vekil odalarında fotoğraf krizi çıktı Özel hemen müdahale etti...

KILIÇDAROĞLU'NUN OFİSİNDEN İLK FOTOĞRAF

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Kılıçdaroğlu’nu ziyaretinden fotoğraf paylaştı. Enginyurt sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “CHP eski Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu beyefendiyi yeni ofisin de ziyaret ederek, ülkeyi konuştuk. Halil İbrahim sofrasının, sağduyu sesi Kemal beye nezaketi için çok teşekkür ederim. Biz yine geleceğiz. Bütün dostlara selam” ifadelerini kullandı.