Gündem CHP’den vekillere Akşener uyarısı

CHP’den vekillere Akşener uyarısı

29.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP grup yönetimi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı’na ve CHP’ye yönelik eleştirilerde bulunduğu Afyonkarahisar konuşmasına ilişkin milletvekillerini uyardı.

CHP’den vekillere Akşener uyarısı

ANKARA Milliyet - Gruptan gönderilen mesajda milletvekillerinden Akşener’in açıklamasına ilişkin, “açıklama yapmamaları, sosyal medyadan paylaşımda bulunmamaları” istendi. Gerekli açıklamaların parti yönetiminden yapılacağı belirtildi. 

Haberin Devamı

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti lideri Akşener’in Afyonkarahisar konuşmasına ilişkin açıklamada bulundu. Başarır, şunları söyledi: “Eleştiri olacaktır. Biz ve diğer partilerin ortak özelliği; demokrasiye inanan partileriz. O yüzden şunu söylemek isterim; bu eleştirileri hepimiz saygıyla karşılayacağız. Birbirimizi eleştireceğiz, oturacağız, konuşacağız. Yanlış olan bir şey varsa doğruyu ortak bir şekilde bulacağız ama bunu kavga etmeden yapacağız. Çünkü bir kavga olduğu zaman, bir anlamda bölünme olduğu zaman, birileri geliyor, halkın üzerine balyoz gibi çöküyor. Eleştiri kaliteyi artırır, tartışma kaliteyi artırır ama bunu kavga etmeden birlikte yapacağız. O yüzden biz elimizden geldiği kadar ittifak ruhu ile ittifak yaptığımız partilerle ilgili hassas olmaya çalışıyoruz. Genel Başkanlara, partinin üst kurullarına bunu bırakıyoruz. Birbirimizi, bizleri bağlayacak yorumlardan uzak duruyoruz.”