Gündem Çifte tabancayla girip birini tetikçiye vermiş

Çifte tabancayla girip birini tetikçiye vermiş

16.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cemil Candaş cinayeti soruşturmasında azmettirici suçlamasıyla gözaltına alınan Rıza ve Selahattin Keten kardeşlerin, polisin tespit ettiği güvenlik kameraları görüntüleri nedeniyle tutuklandığı ortaya çıktı

Çifte tabancayla girip birini tetikçiye vermiş

İstanbul Şişli’de geçtiğimiz yıl öldürülen Şişli Belediye Başkan yardımcısı Cemil Candaş cinayetinin azmettiricisi olarak altı gün önce gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilen Keten İnşaat’ın sahipleri Selahattin ve Rıza Keten kardeşler ile Keten inşaat çalışanı Mehmet Tüysüz tutuklanarak cezaevine kondu.

Haberin Devamı

İki silahla gelmiş

Cinayetin tetikçisi Şenol Şahin’in son mahkemede verdiği ifadeyi doğrulayan kamera görüntülerinde Rıza Keten’in cinayetin tetikçisi Şenol Şahin’e silahı nasıl ulaştırdığı görülüyor. Şişli Belediyesi Hizmet binasındaki kameralardan temin edilen görüntülerde cinayetten yaklaşık yarım saat önce belediye binasına girip ruhsatlı silahını güvenliğe bırakan Rıza Keten’in, güvenliği oyalayarak X-Ray cihazına girmeden belindeki diğer ruhsatsız silahla içeri girdiği anlaşılıyor. Belediye binasına girdikten sonra tuvalete yönelen Rıza Keten’den 30 saniye sonra ise tetikçi Şenol Şahin aynı tuvalete giriyor.

Tuvaletteki 26 saniye

İddaya göre silah alışverişinin yapıldığı tuvaletten önce Rıza Keten çıkarıyor. Keten’den iki dakika sonra çıkan tetikçi Şenol Şahin ise önce Candaş’ın kaldığı katta kısa bir keşif yapıyor ve ardından cinayete yardım eden Mehmet Tüysüz’ün işaretiyle harekete geçip Candaş’ı odasında direk ateş ederek vuruyor. Cinayet sonrası kaçmaya çalışan tetikçi Şenol Şahin, belediye girişinde, sivil polis ekipleri tarafından tesadüf eseri yakalanıyor.

Haberin Devamı

“Silah değil kılıf”

Güvenlik kamera görüntüleri doğrultusunda geçtiğimiz Mart ayındaki son mahkemede etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini belirterek, olaya kendisini Rıza Keten’in azmettirdiğini ve 80 bin lira parayla olayda kullandığı silahı kendisine verdiğini ifade eden tetikçi Şenol Şahin’in ifadesinin tutuklama kararında etkin olduğu öğrenildi. Suçlamalrı kabul etmeyen Rıza Keten’in güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde belindeki cismin silah değil silahının kılıfı olduğunu iddia ettiği öğrenilirken, Selahattin Keten’i ise son mahkemede ki ifadesiyle olayın tutuksuz sanıklarından Hayri Avcı’nın ele verdiği öğrenildi.

1 milyar dolarlık iskan rantı

Cinayetin arkasından örgütsel bir yapı çıkması sebebiyle Asayiş polisi tarafından kendilerine devredilen soruşturmada Organize polisi yaptığı çalışmalarda, Candaş’ın öldürülmeden önce 7 tane binanın 1 Milyar doları bulan iskan planını iptal ettiğini ve bu binaların 4’nün Keten kardeşlere ait olduğunu da belirledi.

Haberin Devamı