Gündem Cinayet davasında sahte tanık dinletmişler

Cinayet davasında sahte tanık dinletmişler

09.06.2008 - 17:36 | Son Güncellenme:

.

Cinayet davasında sahte tanık dinletmişler

SAMSUN'da 2 çocuk babası 48 yaşındaki Recep Şener'i öldürmek suçundan 2'si tutuklu toplam 5 sanığın yargılandığı duruşmada, sahte tanık krizi yaşandı. Bir kişinin olaya tanık olan C.K.'nın nüfus cüzdanıyla mahkemeye gelerek ifade verdiği belirlendi.

Haberin Devamı

Hastane Mahallesi'nde geçen yıl Haziran ayında meydana gelen olayda, evine giderken öldürülen Recep Şener'in katil zanlıları bugün 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4'üncü kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklar Ali Kemal Saka (30) ile Seçkin Kılıç (26) yargılanırken ilginç bir olay yaşandı. Müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanıkların avukatı Özgür Odabaş, Ocak ayında duruşmaya gelen ve ifade veren C.K.'nın asıl tanık olmadığını ileri sürerek, “Bir kişi olayın tanığı C.K.'nın nüfus cüzdanıyla birlikte mahkemeye gelerek müvekkillerimizi suçlar yönde ifade vermiştir. Oysa, asıl C.K. daha sonradan Cumhuriyet Savcısı'na giderek tutuksuz sanıklardan Selçuk As'ın babası olan Süleyman As'ın kendisine iş bulacağı vaadinde bulunduğunu ve nüfus cüzdanını alarak tanımadığı birini tanık olarak dinlettiğini söyledi” dedi.

Haberin Devamı

Sanıklarda suçu kabul etmeyerek, ifadelerinde cinayetle ilişkilerinin bulunmadığını söyledi. Mahkeme, ortaya çıkan sahte tanık olayının ardından asıl C.K.'nın duruşmaya getirilerek dinlenmesine ve Cumhuriyet savcılığındaki yalancı tanık dosyasının incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Olayda Yavuz Ayık (31), Selçuk As (24) ve İbrahim Armutçu da (38) tutuksuz yargılanıyor.