Gündem Çıplak Carla tuzağa düşürdü

Çıplak Carla tuzağa düşürdü

13.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çinli hacker’lar, 2011’deki G20 zirvesine katılan birçok diplomat ve bakana ‘Carla Bruni’nin çıplak pozları için tıklayın’ başlığıyla mail gönderdi. Mail’i alan ‘neredeyse herkes tuzağa düştü’

Çıplak Carla tuzağa düşürdü

Çinli hacker’ların Fransa’nın eski first lady’si Carla Bruni’nin çıplak fotoğraflarını kullanarak Avrupa’daki pek çok bakanın bilgisayarlarındaki sunuculara erişim sağladığı ortaya çıktı. ABD’li yazılım ve güvenlik şirketi FireEye’ın açıklamasına göre, 2010’da başlayan güvenlik ihlali halen devam ediyor olabilir. 2011 yılında, hacker’lar hedeflerindeki adreslere ‘Carla Bruni’nin çıplak fotoğrafları için tıklayın’ başlığıyla içinde Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin eşi eski süpermodel Carla Bruni’nin çıplak fotoğraflarının olduğunu iddia eden mailler gönderdi.

Virüs yayıldı

Şirket, hangi bakanların siber saldırılar tarafından kandırıldığını açıklamazken, kötü amaçlı yazılımın G20 zirvesine katılan temsilcileri hedef aldığı belirtildi. ‘Truva atı’ olduğu belirtilen virüs dosyasının üst düzey yetkililerin bilgisayarlarında bir kez açılması halinde bilgisayarlara bulaştığı ve başka mail adreslerine rahatsız edici mailler gönderdiği belirtildi. Paris’teki bir hükümet kaynağına göre ise, ‘maili alan neredeyse herkes tuzağa düştü’.

Hâlâ saldırıyorlar

New York Times gazetesi ise kandırılan ülkelerin arasında Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Letonya ve Portekiz gibi ülkelerin bulunduğunu açıkladı. Gazetenin yorum talebine ise bu ülkelerden herhangi bir cevap gelmedi. FireEye, Çinli hacker’ların bir yıl sonra da Londra Olimpiyatları temalı benzer bir saldırı gerçekleştirdiğini, son olarak da ‘ABD’nin Suriye Operasyonu Seçenekleri’ başlıklı bir virüslü dosyayla bakanları hedef aldığını belirtti.