Gündem Çivici katil yine çaktı

Çivici katil yine çaktı

03.06.2008 - 16:49 | Son Güncellenme:

.

Çivici katil yine çaktı

DENİZLİ'de beş kişiyi boğup kafalarına çivi çakarak öldüren Süleyman Aktaş, tedavi gördüğü Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde, koğuş arkadaşı evlat katili Ömer Yılmaz'ı, başına taşla vurup hastanelik etti. “Çivi gördüğümde dayanamıyorum, çakmak istiyorum” diyen Aktaş, bu kez arkadaşını taşla yaraladı.

Haberin Devamı


Yaklaşık 13 yıldır Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde özel bölümde kalan ‘Çivici’ lakaplı Süleyman Aktaş, geçen çarşamba günü bahçeye hava almaya çıktıklarında, koğuş arkadaşı Ömer Yılmaz'ın kafasına taşla vurup yaraladı. Yılmaz Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kafatasındaki darbeler nedeniyle operasyon geçiren Ömer Yılmaz, olayı hatırlamadığını, ayağının kayarak düştüğünü ve başının bu nedenle yaralandığını söyledi.
Hastane Başhekimi Psikiyatr Dr. Ahmet Ayer, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ayer olayın meydana geliş şeklini anlatırken, “28 Mayıs günü öğle saatlerinde meydana gelen olayda Süleyman Aktaş ortada hiçbir sorun yokken koğuş arkadaşı Ömer Yılmaz'ı eline aldığı taşla başından yaraladı. Olaya hemen müdahale ettik ve 112 ekiplerimiz yaralı Yılmaz'ı Manisa Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi servisine nakletti. Geçirdiği operasyonun ardından hayati tehlikesinin olmadığı anlaşıldı. Yüksek güvenlik seviyeli koğuşlarda kalan iki hastayı birbirinden ayıracağız. Ömer Yılmaz başka bir koğuşa alınacak” dedi.

Haberin Devamı


Dr. Ayer ağır depresyon sonucu meydana gelen bu olayın nadiren de olsa yaşanabildiğini ifade etti. Süleyman Aktaş'ın rahatsızlığının çeşitli zamanlarda alevlendiğini kaydeden Ayer, “Onun için bir izleme tablomuz var. Koruma tedbiri uyguluyoruz. Hastalığı kötüye gidiyor diyemem. Ama bu hastalığa yakalananlar, mutlaka koruma altında olması gereken hastalar sınıfında yer alıyor” dedi.


Başhekim Ayer olayda kasıt bulunmadığını da savundu, “Süleyman Aktaş aslında saldırgan birisi değil. Sadece içinden geldiği için bunu yapmış. Olaya karışan hastaların ikisi de adli suçtan burada kalıyor” diye konuştu.

SÜLEYMAN AKTAŞ KİMDİR

Denizli Türkiye Elektrik Kurumu Müessese Müdürlüğü'nde hat işçiliği yaparken 31.500 volt elektrik akımına kapılıp ağır yaralanan Aktaş, bu olaydan sonra 1986 yılında Antalya'da Başkomiser Nuri Keskin'i öldürdü ve tutuklandı. Mahkeme akli dengesinin yerinde olmadığına karar verdi ve Aktaş'ı, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne gönderdi. Burada 4.5 yıl tedavi gören Aktaş, taburcu olduktan sonra Denizli'nin Bozkurt İlçesi'ndeki Çambaşı Köyü'ne döndü. Aktaş, köye döndükten üç yıl sonra, 1994'te dört komşusunu boğarak öldürdü. Aktaş, Ayşe (65) ve İsmail Güneş (66), Rukiye (77) ve Ramazan Kocatepe (78) adlı yaşlı çiftlerle, Yıldırım Kılıç'ın gözlerine ve kafalarına çivi çaktı. Paranoid şizofren Aktaş ifadesinde “Çivi görünce dayanamıyorum, insanların kafalarına çakmak istiyorum” dedi. Aktaş, bir süre önce hastaneden kaçtı, ancak otogarda yakalandı.