Gündem Cizre’de PKK’dan hain saldırı: 3 şehit

Cizre’de PKK’dan hain saldırı: 3 şehit

25.12.2008 - 02:25 | Son Güncellenme:

Cizre Hudut Taburu’na dönen askerleri taşıyan araç, Nusaybin caddesi üzerinde pusu kuran teröristlerce yaylım ateşine tutuldu. 17 askerden 3’ü şehit oldu, 4’ü ağır 9 asker de yaralandı

Cizre’de PKK’dan hain saldırı: 3 şehit

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Hudut Taburu’na Suriye sınırındaki nöbet değişiminden dönen askerler, ilçe merkezinden geçerken saldırıya uğradı. PKK’lı teröristlerin çapraz ateşe tuttuğu askeri araçta 3 asker şehit oldu, 4’ü ağır 9 asker yaralandı. Şehit olan askerlerin Emrah Karataş, Zeki Yolcu ve Turan Damgacı oldukları belirlendi. Saldırıda yaralanarak Cizre Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan askerlerden durumları ağır olanların Bilal Levent, Musa Çapur, Ahmet Akyürek ve Ferhat Fırat olduğu belirtildi.

Nöbetten dönüyorlardı
Hain saldırı, saat 17.50 sıralarında ilçenin en merkezi yeri Nusaybin caddesi üzerindeki, İpekyolu Camii yakınında meydana geldi.
Suriye sınırındaki nöbet değişiminden Cizre Hudut Taburu’na dönen askerleri taşıyan araç, ilçenin en merkezi yeri Nusaybin Caddesi üzerindeki İpekyolu Camii önünde pusu kuran PKK’lı teröristler tarafından yaylım ateşine tutuldu.
PKK’lı teröristlerin birkaç noktadan çapraz ateşe aldığı araçta bulunan 17 askerden 3’ü şehit oldu, 4’ü ağır 9 asker de yaralandı. Askeri araçtaki 4 asker ise saldırıdan şans eseri yara almadan kurtuldu.
Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan durumları ağır olan 4’ü, Sikorsky helikopterlerle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne sevk edildi.
Saldırının ardından güvenlik güçleri alarma geçerken, bölgeye çok sayıda polis ve asker gönderildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin karanlıktan yararlanarak kaçtığı Cudi Mahallesi’nde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.
Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne kasteden bölücü terörün, milletin ve güvenlik güçlerinin yüksek irade, azim ve kararlılığı sayesinde amacına ulaşamayacağını belirtti.
Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a gönderdiği telgrafta, “Birlik ve bütünlüğümüze kasteden bölücü terör, milletimizin ve güvenlik güçlerimizin yüksek irade, azim ve kararlılığı sayesinde asla amacına ulaşamayacaktır. Milletimizin vatan sevgisinin ölümsüz örnekleri olan kahraman şehitlerimizin eşsiz fedakârlıkları, hiçbir zaman unutulmayacaktır” dedi.