Gündem Çocuklar iklim için sokakta

Çocuklar iklim için sokakta

16.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Dünya çapında binlerce öğrenci küresel ısınma nedeniyle iklim değişikliğine karşı derslerini bırakarak protesto gösterilerine katılıyor.

Çocuklar iklim için sokakta

Türkiye, Hindistan, Nepal, Güney Kore, Avustralya, Fransa, Almanya, İspanya, İskoçya, İngiltere, Kıbrıs’ta öğrenciler hali hazırda ders bırakıp protestoya katılanlar arasında yer alıyor. Belçika ve Fransa’da bazı sendikalar öğrencilerin eylemine destek olmak amacıyla grev yapmayı planlıyor. İsviçreli Greta Thunberg’in çarısıyla harekete geçen Türkiye’nin Z kuşağı çocukları da okul grevi yaptı. Çocuklar, 11 yaşındaki Atlas Sarrafoğlu öncülüğünde dün Bebek sahilinde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Ellerinde “Geleceğimizi istiyoruz”, “İklim değişmeden algını değiştir”, “İklimi düzelt, dünyayı sağlıklı bırak”, “İklimi değil sistemi değiştir”, “Fosile elveda güneşe merhaba” yazılı dövizleri taşıyan çocuklar, iklim değişikliğinin önüne geçilmesini talep etti. “Bugün okula gitmedik. Çünkü okul bekleyebilir ama iklim değişikliği beklemez” diyen Sarrafoğlu, “Siz büyüklerden tek bir isteğimiz var: Bu dönüşümü daha da zorlaştırmamanız ve bir an önce harekete geçmeniz” dedi.