Gündem Çukurca'da gazi, Bingöl'de şehit oldu

Çukurca'da gazi, Bingöl'de şehit oldu

19.09.2012 - 16:55 | Son Güncellenme:

.

Çukurcada gazi, Bingölde şehit oldu

Bingöl’de askeri konvoya düzenlenen terör saldırısında şehit olan Jandarma Er Şahin Oğuz Kayabaş’ın (21), İzmir’deki baba evinde hüzün yaşanıyor.

Jandarma Er Kayabaş’ın dün Bingöl’de askeri aracın geçişi sırasında düzenlenen terörist saldırıda şehit olduğu haberi, askeri yetkililer tarafından bugün sabah saatlerinde Ballıkuyu semtinde oturan ailesine bildirildi.

Acı haberinin verilmesinin ardından baba Ramazan Kayabaş’ın, saldırıda şehit olanların cenazelerinin nakledildiği Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) gittiği belirtildi.

Şehit haberinin duyulmasının ardından ailenin oturduğu eve ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Anne Nebiye Kayabaş, evde taziyeleri kabul etti.

-”şehit olmak istiyorum”- Hakkari Çukurca’daki jandarma birliğinde askerlik görevini yapan Kayabaş’ın, askerliğinin bitmesine yaklaşık 5 ayının kaldığı ve son olarak Ağustos ayının son haftasında 15 günlük izin için İzmir’e geldiği ve iznin süresinin dolmasıyla birliğine katılmak üzere 15 Eylül Cumartesi günü İzmir’den yola çıktığı öğrenildi.

Şehidin dayısı Serkan Kırandere, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit er Kayabaş’ın askere gitmeden önce bir çiçekçinin yanında çalıştığını, babasının da pazar esnafı olarak ailesinin geçimini sağladığını ifade etti.

Kendisi dışında bir ağabeyi iki de kız kardeşi olan Kayabaş’ın, izin dönüşü annesiyle vedalaşırken, ”şehit olmak istediğini” söylediğini dile getiren Kırandere, ”Yaklaşık 5 ay önce de görev yaptığı Çukurca’da, arkadaşlarını kaybettiği bir mayın patlaması sırasında yaralanmıştı. GATA’da iki ay tedavi gördü. Askere elverişli değildir raporu alabileceği halde devam etmek istedi” dedi.