Gündem ‘Çukurova’da hizmet rekoru kırdık’

‘Çukurova’da hizmet rekoru kırdık’

17.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçede temel atma da rekor kırdıklarını belirterek, “Halka vaad ettiğimiz projelerin yüzde 90’ını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. 5 yılın sonunda yapamadığımız bir şey olursa, halk bunun hesabını sorsun” dedi.

‘Çukurova’da hizmet rekoru kırdık’

2 Nisan 2014 tarihinde göreve gelen ve 4 Nisan 2014 Cuma günü koltuğunu bahçeye koyarak halk günü düzenleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, göreve geldiğinin daha 7’nci ayında toplu açılışlar yapmaya başladı. İlçede gerçekleştirilen projeleri Milliyet’e değerlendiren Başkan Soner Çetin, “Göreve geldiğimizin 7’nci ayından bu güne her salı açılış yapıyoruz. Birçok belediye henüz daha kadrosunu oluşturamamışken, biz açılışlar yapmaya başladık. O gün bugündür tam 4 yıldır sahadayız. Nasıl başladıysak halktan aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz. Seçim döneminde ‘Çetin Projeler’ başlığı altında yayınlanan kitapçıkta halka vaad ettiğimiz projelerin yüzde 90’ını gerçekleştirmenin mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyorum. Bir yılımız kaldı. Halka ne söz verdiysek hepsini yerine getireceğiz. 5 yılın sonunda yapamadığımız bir şey olursa, halk bunun hesabını sorsun” dedi. Başkan Soner Çetin, 18 Mart (yarın) saat 14.00’te Barış Manço Bulvarı üzerinde, Yurt Mahallesi Muhtarlığı önünde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirecek. Çukurovalı vatandaşlar açılışın ardından sanatçı Kıraç’ın şarkılarıyla eğlenecek.

‘Çukurova’da hizmet rekoru kırdık’

Haberin Devamı

İstihdam sağlanacak

İçerisinde kadın danışma ve dayanışma merkezi, 27 dalda mesleki eğitim merkezi, kültür sanat merkezi ve kütüphane ile kreşin yer aldığı yaşam merkezinin açılışı 18 Mart’ta yapılacak. Başkan Soner Çetin’in seçimlerden önce vaad ettiği projeler arasında yer alan Kadın Yaşam Köyü komplike bir merkez olacak. İçerisinde çok amaçlı salonun bulunduğu kadın danışma ve dayanışma Merkezi’nde, Adana Barosu’ndan görevlendirilen bir nöbetçi avukat ile, yine nöbetçi psikolog görev yapacak. Mesleki eğitim merkezinde kadınlar, cam mozaikten hazır giyime, aşçılıktan kuaförlüğe, ahşap işlerinden endüstriyel mutfak atölyesine, bakır işlemeden dokumaya kadar birçok alanda eğitim görebilecek. Kadınların iş bulmalarına, toplumsal yaşama kazandırılmalarına destek olacak merkezin içerisinde, çocuklar için de oyun alanı düşünüldü. Merkezde kreş, kültür sanat merkezi ve kütüphane de bulunacak.

Haberin Devamı

‘Adana’da ilk olacak’

‘Çukurova’da hizmet rekoru kırdık’

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin yarın, Çanakkale Şehitleri Parkı, Atatürk Öğrenci Yurdu, 100. Yıl Modern Pazar Yeri, Planetaryum ve Gözlemevi, Hemşeri Dernekleri Kampüsü, Çukurova’nın 3. kütüphanesi başta olmak üzere bir dizi projenin temel atma törenini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yapacak. Başkan Çetin, Bülent Ecevit Sanat Parkı, Atatürk Kadın Yaşam Köyü, huzurevleri kapalı semt pazarı, kadın sohbet ve dayanışma evleri, emekli dinlenme evleri, semt kreşleri ve 8 parkın toplu açılış törenini de yine aynı gün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile birlikte yapacak. Tüm vatandaşları 18 Mart’ta gerçekleşecek toplu açılış ve temel atma törenine davet eden Başkan Çetin, yine Adana’da ve Türkiye’de bir ilk olacak projelere imza atacağını belirtti.

‘Çukurova’da hizmet rekoru kırdık’

‘Gençliğe sözümüzü tutuyoruz’

Çukurova Belediyesi, barınma sorunu olan öğrencilerin sorununu çok yakın zamanda çözüme kavuşturuyor. Adı ‘Atatürk Öğrenci Yurdu’ olacak ve 200 kız, 200 erkek olmak üzere toplam 400 öğrenciyi barındıracak yurdun temeli de yarın atılıyor. Huzurevleri Mahallesi’nde yapımına başlanacak yurt taban oturum alanı 1250 metrekare toplam inşaat alanı 12500 metrekarelik alanda inşa edilecek. 3 kişilik odalarda dolabı, banyosu, ücretsiz interneti ve diğer donanımlarıyla öğrencilere hizmet verecek öğrenci yurdunda 2 yemekhane, revir odaları, çalışma odaları, televizyon odası, aile görüşme odası, nöbetçi öğretmen odası ve yönetici odaları olacak. Atatürk Öğrenci Yurdu’nun faaliyete girmesiyle öğrencilerin sorunları çözüme kavuşmuş olacak. Başkan Çetin, görev süresi bitmeden yurdun açılışını yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

Çanakkale ruhunu yaşayacaklar

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çanakkale’yi Adana’ya getirecek. Aşıklar Bulvarı üzerinde 31 dönümlük alanda yapılacak Çanakkale Şehitleri Parkı’nın temeli yarın atılacak ve Başkan Çetin’in görev süresi bitmeden açılışı yapılacak. Adana’ya değer katacak parkta Çanakkale Şehitleri Abidesi, temsili şehitlik, tören alanı, müze ve sergi salonu, simülasyon merkezi, siperler ve anıt heykeller olacak. Başkan Çetin, “Bu parka gelen Adanalı hemşehrilerim, Çanakkale’ye gitmiş gibi o ruhu yaşayacaklar. Orayı hem park olarak kullanabilecek, hem de Çanakkale ruhunu yaşayarak gezebilecekler. Böylece, Çanakkale Zaferi’ndeki o ruhu, hep birlikte Çukurova’da yaşatacağız. Buraya yapılacak eserler, Çanakkaledekilerle aynı ölçüde yapılacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Çukurova’da hizmet rekoru kırdık’


Gözlem evinde uzaya yolculuk

Adana’da bir yeniliğe daha imza atan Başkan Soner Çetin, Planetaryum ve Uzay Gözlem Evi’nin temelinin de atılacağı törende, ayrıca 50 hemşehri derneğini tek çatı altında toplama projesi olan, Hemşehri Dernekleri Kampüsü’nün de temel atma törenini gerçekleştirecek. Özellikle öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği ve şehirdışına seyahatler düzenlenen planetaryum ve gözlem evinin, ilçenin cazibe merkezlerinden biri olacağına dikkat çeken Başkan Çetin, temeli atılacak olan tüm projelerin, görev süresi dolmadan hizmete açılacağını söyledi.

‘Çukurova’da hizmet rekoru kırdık’