Gündem Erdoğan'dan BBP'ye ziyaret! Destici görüşmenin ardından ellerindeki son anketi açıkladı

Erdoğan'dan BBP'ye ziyaret! Destici görüşmenin ardından ellerindeki son anketi açıkladı

29.03.2023 - 14:05 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Merkezi'nde Mustafa Destici'yi ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklama yapan Destici, 'Bize bir saat önce gelen son anket' diyerek anketlerdeki son durumu paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'ndeki görüşmesi sona erdi. 1 saat 15 dakikalık görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen ve basın mensuplarına açıklamalarda bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici şu ifadeleri kullandı;

Haberin Devamı

Sayın Cumhurbaşkanımıza bizleri ziyareti için teşekkür ediyorum. Seçimler arefesinde, Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerimizi ziyaret ediyor. Kendilerine ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Öncelikli başlığımız deprem bölgesiydi. Sahada gördüklerimizi kendisiyle paylaştık. Ortak ziyaretlerimiz de oldu. Bölgeye ziyaretlerimiz devam edecek. Bölgede şu anda deprem mağduriyeti yaşayan kardeşlerimizin ihtiyaçlarının tamamına yakını karşılanmış durumda. Bir eksiklik yok. Bütün kurumlarımız orada. Bize gelen talepleri de kendileriyle paylaştık.

Milletin sesiyiz. EYT'lilerin, 3600, taşeronların, sözleşmelilerin sesi olduk. Şu anda yine mağduriyet yaşadığını dile getiren talepler var. Bize ulaşan talepleri Cumhurbaşkanımız ile paylaşma imkanı oldu. Bunlar ne kadar karşılanabilirse bundan memnuniyet duyabileceğimizi ifade etmek istiyorum.

Haberin Devamı

Seçimle ilgili de değerlendirmelerde bulunduk. Cumhur İtifakı'mız hem cumhurbaşkanlığı hem milletvekilliğinde çoğunluğu muhafaza edecektir.

Bu seçim sistemi elbetteki ortak liste altında seçime katılabilenlere büyük avantaj sağlıyor. Bu bir gerçek.

ANKETLERDE SON DURUM

Sahadan gelen bilgiler ilk turda kazanacağımızı söylüyor. Bize bir saat önce gelen son ankette Cumhur İttifakı'nın oyu yüzde 49-50 olarak gözüküyor.

Elbetteki biz BBP olarak söylüyorum. Bizim önceliğimiz belli. Milletin istiklalini önceliyoruz. Tüm İslam coğrafyasını önemsiyoruz. Bizim şu anda Cumhur İttifakı'mızın ana gayesi de budur.

PKK'nın sözcüleri bir genel başkanının temsilcileri gibi açıklama yapıyorlar. Bu masaya 7'li masa demek daha doğru olacaktır. HDP resmi olarak olmasa da fillli olarak masada olmuştur. Bu çok açık ve nettir. HDP destekli kesimin kazanması ülkeyi kaosa götürür.

Özellikle Türk milletyetçi arkadaşlarımıza sesleniyorum. Kırgınlıklar üzerinden yanlış bir kararla PKK ile işbirliği yapanlarla yan yana durma zamanı değil. Kapımız tüm milletperverlere açıktır.

Erdoğandan BBPye ziyaret Destici görüşmenin ardından ellerindeki son anketi açıkladı

CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan da görüşmeye ilişkin detayları aktardı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi ziyaret etti. Erdoğan, 1 saat 15 dakika kadar BBP lideri Genel Başkanı Destici ile görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yılın üçüncü görüşmesini gerçekleştirmiş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bugün partisinin Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve siyasi işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da eşlik etti.

Haberin Devamı

Gündemde hangi başlıklar vardı? Onlara da dikkat çekmek gerekiyor. Artık Cumhur İttifakı 4 siyasi partiden oluşuyor. İttifak protokolü geçtiğimiz hafta içerisinde YSK'ya verildi. O 4 siyasi parti içerisinde BBP, AK Parti, MHP ve Yeniden Refah Partisi olacak. Bu 4 parti de Türkiye'de 81 ildeki bütün seçim bölgelerinde kendi listeleriyle girme kararlarını ilan ettiler. Bu kapsamda yürütülecek çalışmalar, seçim hazırlıkları, deprem bölgesinde atılabilecek adımlar, herhangi bir ortak beyanname, ortak bir bildiri yazılacaksa, kaleme alınacaksa liderlerin bu bağlamda görüşmeleri gerekiyor. Bugünkü görüşmenin içeriğine yönelik yine seçim, vekil listeleri hazırlıkları gibi başlıklar ele alındı.

Haberin Devamı

DÜN DE ERBAKAN'I ZİYARET ETMİŞTİ

Erdoğan dün de Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etmişti.