Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya ziyareti ile ilgili paylaşım: Büyük önem veriyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya ziyareti ile ilgili paylaşım: Büyük önem veriyorum

17.11.2023 - 23:10 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyaretiyle ile ilgili yaptığı paylaşımda, "Bugün Almanya Şansölyesi Olaf Scholz’un daveti üzerine Berlin’e gerçekleştirdiğim ziyarete büyük önem veriyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Almanya ziyareti ile ilgili paylaşım: Büyük önem veriyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında, "Savunma sanayi iş birliğimizin engelsiz şekilde yürütülmesi müşterek menfaatimizedir. Terörle mücadelede Almanya’yla daha yakın iş birliği içinde olmamız gerekmektedir. İki ülke arasında beşerî köprü vazifesi gören ve nüfusu 3,5 milyona ulaşan Almanya’daki Türk toplumunun huzur içinde yaşaması en büyük temennimizdir. Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, vize serbestisi gibi konularda uzun süreden beri haklı beklentilere sahibiz. Avrupa Birliği’nin lokomotif ülkelerinden olan Almanya’nın bu bağlamda vereceği katkıları önemsiyoruz. " açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Erdoğan paylaşımın devamında şu ifadeleri kullandı: Türkiye olarak Gazze’deki olayların başından beri sivilleri hedef alan saldırıları hiçbir şekilde tasvip etmediğimizi ifade ettik ve bunu her görüşmede dile getirdik. Yaşananlar, 1967 sınırları temelinde iki devletli çözümün artık kaçınılmaz olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bizim amacımız, İsrailli ve Filistinlilerin yan yana barış içinde yaşadığı, huzurun ve güvenin hâkim olduğu bir iklimin tesisidir. Orta Doğu’da adil ve kalıcı bir barışın temini için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum. Şahsıma ve heyetime gösterilen misafirperverlik için başta Cumhurbaşkanı Sayın Steinmeier ve Şansölye Sayın Scholz olmak üzere tüm Alman dostlarımıza teşekkür ediyorum. Ziyaretimin ülkelerimiz arasında dayanışmaya, yeni bir sürecin başlamasına vesile olmasını diliyorum.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Almanya ziyareti ile ilgili paylaşım: Büyük önem veriyorum