Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bedelli askerlik açıklaması! Bedelli askerlik çıkıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bedelli askerlik açıklaması! Bedelli askerlik çıkıyor mu?

06.06.2018 - 12:21 | Son Güncellenme:

Bedelli askerlikle ilgili çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Önce Başbakan Binali Yıldırım, ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ binlerce gencin merakla beklediği bedelli askerlikle ilgili önemli açıklamalar yapmıştı. Bu gece de Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlik ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Peki bedelli askerlik çıkıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğandan bedelli askerlik açıklaması Bedelli askerlik çıkıyor mu

Son dönemin en çok merak edilen konu başlıkları arasında yer alan Bedelli askerlik ile ilgli sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Vatandaşların sosyal medya üzerinden sürekli dile getirdikleri bedelli askerlik ile ilgili son açıklama dün akşam Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapıldı. Binali Yıldırım, soruna çözüm getirilmesi gerektiğini bu soruna duyarsız kalamayacaklarını dile getirdi. Son olarak Başbakan Binali Yıldırım bedelli askerlik için seçim sonrasını işaret etti. İşte Binali Yıldırım'ın bedelli askerlik ile ilgili o açıklamaları...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA: BEDELLİ ASKERLİK...

Bu bedelli askerlik konusunda Sayın Başbakan açıklama yaptı. Nasip olursa 24 Haziran'dan sonra hemen bu işe girmek olmaz, hassas olmalıyız. Askerle çalışmamız gerek. Bir yanda Afrin var Sincar var, Kandil var. Ortak aklı oluşturur hayırılısıyla adımı atarız.

2005'te Diyarbakır'da bir konuşma yapmıştım. 'Eğer bu sorunsa bu benim sorunumdur.' Türkiye'de sadece Kürdün değil, Türkün Boşnak'ın da sorunu vardır. Şimdi terör sorunu vardır. Bunun temel sorunu PKK'dır. Terör sorununu sıfırlayana kadar son teröriste kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz dedik.

Bir gece ansızın vurabiliriz. Böyle gideceğiz.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlikle ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:

"Seçimden önce bedelliyle ilgili zaten bir çalışmaya zaman yok, yapılamaz. Ama bunun bir sorun olduğunu biliyoruz. Niye sorun? Askerlik çağına gelmiş 5 milyondan fazla gencimiz var. Bu gençler diyor ki 'Bizi askere alın. Bir an önce askerliğimizi yapalım ondan sonrada düzenimizi kuralım. Biz diyoruz ki 'Kusura bakmayın alamayız, bekleyin.' Yaş 21 oluyor, 22-23-25-30 oluyor, alamıyor çünkü ancak yılda 350 bin kişi alabiliyoruz. 5 milyondan fazla 5,5 milyona yakın.

Eğer bu kadar alırsak her sene, 15 sene bu yığılmayı ortadan kaldıramayız. Bu sorun vatandaşlarımızın sorunu değil. Onların bu işte hiçbir kabahati yok. Biz hükümet olarak, yönetim olarak buna bir çare bulmak mecburiyetindeyiz. İnşallah seçimden sonra ele alacağımız en önemli konulardan biri bu olacak. Çünkü askerlik olmayınca kız vermiyorlar, evlenmen zor oluyor, iş kurman zor oluyor, hayata tutunman zor oluyor. Boşlukta bekliyorsun. Bunu yapmaya hakkımız yok insanlarımıza. Onun için mutlaka buna bir çözüm getireceğiz. Bunu getirirken Silahlı Kuvvetlerimizin, ordumuzun zafiyete düşmesine de izin vermiyoruz. Biz zaten 15 Temmuz'dan sonra profesyonel orduya geçtik. Şu anda silah altındaki erler operasyona katılmıyor. Operasyona gidenler profesyoneller. O bakımdan böyle bir sıkıntımız da yok."