Gündem Erdoğan 'yazıklar olsun' diyerek açıkladı: Batı'nın aferinine muhtaçlar

Erdoğan 'yazıklar olsun' diyerek açıkladı: Batı'nın aferinine muhtaçlar

03.02.2023 - 15:23 | Son Güncellenme:

Aydos Kalesi ile Sultan Korusu'nun açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlere yönelik yeni mesajlar verdi.

Erdoğan yazıklar olsun diyerek açıkladı: Batının aferinine muhtaçlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli'de restorasyonu tamamlanan Aydos Kalesi ile Sultan Korusu'nun açılış töreninde açıklamalarda bulundu.
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Sultanbeyli, ilk yapılaşma dönemlerinde hepimizin bildiği sebeplerle sağlıksız şehirleşmenin sembollerinden biri haline gelmişti. Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla başlayan, Başbakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığımızla devam eden süreçte Sultanbeyli'nin sorunlarını çözdük, altyapısını tamamladık. Elbette hala düzeltilmesi gereken görüntülere rastlıyoruz. Buna rağmen artık Sultanbeyli, 350 bini aşan nüfusuyla İstanbul'un en cazip ilçelerinden biri olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL ASLA İHMALE GELMEZ

İstanbul asla ihmale gelmeyen bir şehirdir. İstanbul gayret ister, kendisine tutkuyla bağlanılmasını ister. Bu şehre aşkla hizmet edenin üstesinden gelemeyeceği hiçbir sıkıntı olmaz. 

İSTANBUL'U YENİDEN AYAĞA KALDIRDIK

İstanbul'u biz yeniden ayağa kaldırdık. Biz gelmeden önce İstanbul çöp çukur, çamurdu... CHP bu demek. Boğaz'ın iki tarafında yaptığımız yatırımları ile biz bu ülkede tarih yazdık. Bay bay Kemal var mı böyle hizmetleriniz.. Elinizde büyükşehirleriniz var. Ne yaptınız... İstanbul'a suyu 110 kilometreden biz getirdik. Biz laf değil, iş ürettik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık. 

BATI'NIN AFERİN DEMESİNE MUHTAÇLAR

Herkese göz kırpanlar hep olduğu gibi yine karşımızda kol kola geziyorlar. Bunlar Avrupa'nın aferin demesine muhtaç. Yazıklar olsun. Bunlar herkese eyvallah eder. Bizim ise milletimizin aferin demesine ihtiyacımız var. Biz de hayatımızın her safhasında olduğu gibi bugün de sadece Allah'a güveniyor, milletimizden destek bekliyoruz. 

Erdoğan yazıklar olsun diyerek açıkladı: Batının aferinine muhtaçlar


YENİ BİR MEYDAN OKUMAYA HAZIRLANIYORUZ

Yarın Aydın'dayım. Menderes'in ordayım. Menderes'in 'Yeter söz milletindir' meydan okumasını hala hazmedemediklerini görüyoruz. Bunlara karşı her seçim, kazandığımız her başarı yeni bir meydan okumaydı. Küresel güçleri arkasına alarak tek parti faşizmini hortlatmaya çalışanlara karşı yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz. Yeter, söz de, karar da, gelecek de milletindir diyerek huzurunuza geliyoruz. Türkiye Yüzyılı için desteğinize talibiz.

Haberin Devamı

TÜRKİYE YÜZYILI'NI BERABER KURALIM

Gençlere, gelin size emanet edeceğimiz Türkiye Yüzyılı'nı birlikte kuralım, kodlarını birlikte yazalım diyoruz. 14 Mayıs'ta artık adını Bay Bay Kemal'e çevireceğiz. Bundan şüphe duymuyorum.

BAY KEMAL SIFATINI TERFİ ETTİRDİK

Güya bize karşı aday çıkarmak için kurdukları masanın altından birbirlerini tekmelemekten başka bir şey yapmayanlara iradenizi sandıkta göstermenizi istiyorum. CHP'nin başındaki zatın büyük hevesle sarıldığı Bay Kemal sıfatını terfi ettirdik. 14 Mayıs'ta adı ne oldu? Bay bay Kemal'e çevireceğinizden şüphe duymuyorum.

TEK PARTİ ZİHNİYETİNİ SANDIĞA GÖMECEĞİZ

Unutmayın, 14 Mayıs'ta sadece CHP'nin başındakine bay bay demekle kalmayacak, tek parti zihniyetini sandığa gömeceğiz. Milleti ve onun iradesini bir kenara bırakıp ülkeyi 6 kişinin hırslarının oyuncağı hale getirmek isteyenlerin hevesini kursaklarında bırakacağız. Bu zafer aynı zamanda son 3,5 yıldır adeta kaderine terk edilen unutulan, kaynakları sömürülürken eser ve hizmetten mahrum bırakılan İstanbul'un da ayağına vurulan prangalardan kurtuluşu olacaktır.

O MASANIN ETRAFINDAKİLER NEYİ SAYACAKLAR

Buradan her vatandaşımız ülkemizin kazanımlarına sahip çıkmaya, Türkiye Yüzyılı'na katılmaya davet ediyorum. Bizim mücadelemiz, istiklalin, istikbalin, istikrarın ve huzurun mücadelesidir. Ey Bay Bay Kemal, bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine siz mi çıkardınız? 26 havalimanından 57 havalimanına çıkaran kim? Bütün bu köprüleri yapan kim? Marmaray'ı yapan, Avrasya Tüneli'ni yapan, şehir hastanelerini yapan kim? 6100 km'den, 30 bin km'ye bu yolları yapan kim? Bay Bay Kemal sen mi yaptın? Yanındakiler mi yaptı? Ben bunları sayıyorum, o masanın etrafındakiler neyi sayacaklar. Bunlar musluk açarlar musluk. Başka yaptıkları bir şey yok. Bunları yapan biziz. Er meydanında mücadele eden biziz. Eksiklerimiz olabilir, bundan sonrası farklı olacak. Her şeyi tartışmayı varız.

IMF'Yİ KAPIDAN SOKMADIK

Sen git George'dan aferin almaya devam et. Zavallı bunlar ya. Bizim yanımızda adam gibi yürüdüler. Ama bizden sonra kayboldular. Rotasını ABD'den aldığı işarete göre çizenlerin bir gayreti olamaz. Ben Davos'a gideceğim. Ne yapacaksın orada? Davos'ta yanımda. IMF'nin başındaki zatla konuşuyoruz. Adamlarını gönderir taksitlerini alırsın ama Türkiye'ye talimat veremezsin. 23.5 milyar dolar borcumuz vardı. 2013'te sıfırladık. Bir daha da IMF'yi kapıya sokmadık. CHP otel lobilerinde IMF ile görüşmeye devam etti. O zaman Merkez Bankası'nın rezervi 27.5 milyar dolardı, şimdi 128.5 milyar dolar.

SEN NEYİ YIKIYORSUN

Ülkenin hayrına bir mücadelesi olmayanların, tuğla üzerine tuğla koymayanların karşısına biz yine eserlerimiz ile çıkacağız. Türkiye'nin buna ihtiyacımız var. 14 Mayıs'a kadar durmak yok, yola devam. Kapı kapı dolaşacağız. Hayatın her alanında daha ileri gitmemize yardımcı olacak yatırımlara devam edeceğiz. Şunu yıkacağız, bunu yıkacağız. Sen kimsin ya, neyi yıkıyorsun ya? Bu milletin kuruşunu yedirmeyiz diyeceksin, nasıl yıkacaksın? Yapılanları yıkacak, tersine çevirecek bir yıkım ekibine değil, daha büyük hizmetler getirecek aK Parti ve Cumhur İttifakı'na ihtiyacımız var. Türkiye 14 Mayıs'ta tercihini buna göre yapacaktır.

Haberin Devamı

SULTAN KORUSU İSTANBUL'A NEFES

Haberin Devamı

Toplam 127.000 m2 alan üzerine inşa edilen Sultan Korusu, İstanbulluların ve Sultanbeylililerin yeni doğal yaşam alanı oldu. Sultanbeyli’nin cazibe merkezi olmasına katkı sağlayan proje, doğal yaşamdan izler taşıyor. Sultan Korusu biyolojik göleti, ormanın dokusuna uygun ahşap köprüleri, çocuk oyun alanları, çevreci pişirme üniteleri, piknik alanları, restoranıyla, mescit ve estetik çeşmeleriyle ferah bir mekânda dinlenme imkânı sunuyor. Yürüyüş ve bisiklet yollarıyla ziyaretçilerine temiz havada spor yapma, seyir teraslarıyla doğayı izleme zevkini tattırıyor. Sultan Korusu’nda ayrıca Cahit Zarifoğlu Doğa Kitapları Kütüphanesi de kitapseverleri bekliyor.

Haberin Devamı

Erdoğan yazıklar olsun diyerek açıkladı: Batının aferinine muhtaçlar

İSTANBUL'UN KAPISI AYDOS KALESİ

Aydos Kalesi; İstanbul’un fethinin başladığı nokta olarak kabul ediliyor. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekecek olan kale, pazartesi günleri dışında her gün misafirlerini ağırlayacak.

Erdoğan yazıklar olsun diyerek açıkladı: Batının aferinine muhtaçlar

Erdoğan yazıklar olsun diyerek açıkladı: Batının aferinine muhtaçlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli'de restorasyonu tamamlanan Aydos Kalesi ile Sultan Korusu'nun açılış töreninin ardından AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanlığına geçti. Burada partililerle sohbet eden Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıttıktan sonra bölgeden ayrıldı.