Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Oyunlarını biliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Oyunlarını biliyoruz

25.12.2023 - 13:02 | Son Güncellenme:

Pençe Kilit bölgesinde 12 şehit verdiğimiz saldırıya ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle yol yürüyenlere, terörü maşa olarak kullananlara, 3-5 oy alacağız diye bölücülere kapı kulu olanlara meydanı asla bırakmayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:  Bu önemli eserin İstanbulumuzun yanında tüm bölgemize, tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. Sabiha Gökçen Havalimanı, hizmete girdiğinden beri uçuş merkezi haline geldi. Bugün Anadolu Yakası ile birlikte çevre illere de hizmet veriyor.

KRİTİK ROLLER ÜSTLENİYOR

Türkiye genelindeki iş ve piyasaların gelişimi açısından son derece kritik roller üstleniyor. İlk etapta 2009 yılında yap-işlet-devret modeliyle yeni terminal binasını devreye aldık. 2010 yılında İstanbul Teknoloji Geliştirme bölümü devreye girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan terörle mücadele mesajı: Oyunlarını biliyoruz


EN ÇOK TRAFİK ALAN 3. HAVALİMANI

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın trafiği sürekli artıyor. 2021 yılında 181 bin uçuşla 25 milyon yolcuyu ağırladı. 2022'de bu sayı 31 milyona ulaştı. 2023'ün ilk 11 ayında 208 bin uçuşla yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21'lik artışla 34 milyona yükseldi. İstanbul ve Antalya havalimanlarının ardından en çok trafik olan 3. havalimanı. Sene sonunda 37 milyonu aşmasını öngörüyoruz.  

Haberin Devamı

ÇOK İLERİ ÖZELLİKLERE SAHİP

2. pist için 2012 yılında karar aldık. Toplam 970 milyon doları bulan yatırım tutarıyla 2. pisti tamamladık. Trafik kapasitesini 2'ye katlayacak pistin uzunluğu 3540 metredir. Ayrıca 3 paralel taksi yolu vardır. Apronlarla havalimanımız rakiplerine göre çok ileri özelliklere sahiptir. 1520 metre uzunluğunda TEM bağlantı tünelini inşa ettik.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan terörle mücadele mesajı: Oyunlarını biliyoruz

KULLANIM KAPASİTESİ 2 KATINA ÇIKACAK

Havalimanımızda tüm bu bağlantılarla birlikte 19 bin m2 kapalı alana bağlı üst yapı tesislerini de yeniledik. Maksimum kapasite için yeni pistimizi iniş, eski pistimizi kalkış amaçlı kullanacağız. Kullanım kapasitesi 2 katına çıkacak. Yeni pistle yıllık 85 milyondan fazla yolcuyu ağırlayacak kapasiteye ulaşılacak.

SÜREKLİ ENGEL ÇIKARDILAR

Şu an bulunduğumuz bölgede havalimanı kurulmasına öncülük eden 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı rahmetle yad ediyorum. Rabbim Türkiye için hayal kuran, çalışan, gayret gösteren herkesten razı olsun diyorum. Rahmetli Özal siyasi hayatı boyunca haksız eleştirilerin muhattabı olmuştur. Türkiye'nin çeyrek asırlık hedefleri doğrultusunda attığı adımlarla merhum Özal hedef alınmıştır. 'Ne gerek var' eleştirisi en çok maruz kaldığı eleştirilerdendi. Yapılan hizmeti millete lüks gördükleri için bunu ifade ediyorlardı. Ortaya hiçbir hizmet ortaya koyamayanlar sürekli engel çıkardılar. 2002 yılında ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde benzer sabotaj girişimleriyle karşılaştık.

Haberin Devamı

 DÜNYANIN EN İYİ HAVALİMANLARI ARASINDA

Parayı betona gömüyorlar dediler. Yola, köprüye, tünele, baraja, hastaneye ne gerek var dediler. Yolla karın mı doyar diyerek kendilerini komik duruma düşürdüler. Uçak inmeyen yere havalimanı yaptılar dediler. Arşivlere baktığınızda her devasa eserde bu çapsızlığı muhakkak görürsünüz. Türkiye'de muhalefetin tarihi sadece seçim hezimetlerinin değil, aynı zamanda icraat düşmanlığının tarihidir. Her projeye çamur atmak CHP ve siyasi akrabalarının milli sporudur. Tarih bizi haklı, onları haksız çıkarmıştır. Eleştirilerinin safsatadan, kötü niyetten ibaret oldukları ortaya çıkmıştır. CHP'nin sabık genel başkanının uçak bile inmiyor dediği Sabiha Gökçen Havalimanımız bu sene sonunda 37 milyon yolcu ağırlayacak. 2030'da ise bu rakam 63 milyona yaklaşacak. Engellemek için Gezi olayları dahil sokak terörüne başvurdukları İstanbul Havalimanı, Avrupa ve dünyanın en iyi havalimanlarından biri olarak gösteriliyor. Aynı durum Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu olmasaydı bugün İstanbul trafiği çok daha kötü olurdu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'Yİ EN GENİŞ UÇUŞ AĞINA SAHİP ÜLKELER ARASINA SOKTUK

Türkiye'de 70 yılda pek çok şey değişmiş, bunların halka yönelik tavırlarında hiçbir düzelme olmamıştır. Biz son 21 yılda neyi başardıysak, istemezükçü zihniyete rağmen başardık. Aktif havalimanımızı 26'dan 57'ye, yolcu kapasitemizi 55 milyon yolcudan 337 milyon yolcuya çıkardık. Uçuş noktamızı 130 ülkede 343 noktaya yükselttik. Dünyada ulaşamadığımız hiçbir nokta kalmayacak diyerek Türkiye'yi en geniş uçuş ağına sahip ülkeler arasına soktuk.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan terörle mücadele mesajı: Oyunlarını biliyoruz

ÇUKUROVA HAVALİMANI'NI ÖNÜMÜZDEKİ AY AÇIYORUZ

Havacılık alt yapımızı güçlendirmek için projelerimize yenilerini ekliyoruz. Çukurova Havalimanı'nı önümüzdeki ay açmayı hedefliyoruz. Yozgat ve Bayburt Havalimanlarını 2024 yılında açacağız.

TERÖRÜN BİZİ ENGELLEMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Darbecisinden, vandalına, teröristinden 5. kol kuvvetine kadar saldıranların heveslerini kursaklarında bıraktık. İçinde bulunduğumuz süreçte de aynısını yapacağız. Ne Kandil, ne de Suriye'deki terörün bizi engellemesine müsaade etmeyeceğiz. Terörle ülke siyasetinin şekillendirildiği eski Türkiye geride kalmıştır. Türkü, Kürdü, Arabı, Alevisi ve Sünnisiyle 85 milyonun kardeşliğine nifak sokulmasına kesinlikle izin vermeyiz.

BİZİ TERÖRLE YILDIRAMAZLAR, OYUNLARINI BİLİYORUZ

Terörle bizi yıldıracaklarını düşünenlere; 21 yılda her yolu denediniz fakat bizim kutlu yolculuğumuza set çekemediniz. Türkiye Yüzyılı'nın inşasına da engel olamayacaksınız. Defalarca hüsrana uğradınız, inşallah yine kaybedeceksiniz. Rezil ve zelil olmaktan kurtulamayacaksınız. Kim olduğunuzu çok iyi biliyoruz. Oyunlarınızı biliyoruz, emellerinizi biliyoruz. Ömrümüz yettiğince aziz milletimizin desteği bizimle olduğu müddetçe sizinle mücadele etmeyi sürdüreceğiz.

MEYDANI ASLA BIRAKMAYACAĞIZ

Terörle yol yürüyenlere, terörü maşa olarak kullananlara, 3-5 oy alacağız diye bölücülere kapı kulu olanlara meydanı asla bırakmayacağız. Teröriste terörist dememek için kırk takla atanların maskesini indireceğiz. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin diyorum. Vatanımızın bekası için can veren kahraman askerlerimizi rahmetle yad ediyorum. Kahramanca görev yapan tüm Mehmetçiklerimize şükran sunuyorum. Şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına tekrar başsağlığı diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan terörle mücadele mesajı: Oyunlarını biliyoruz

MANİSA'DA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPACAKTI, NE OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kurdele kesimi sırasında, "Dünyada artık Türkiye her yönüyle elhamdülillah bir ilk. İnşallah daha da artarak devam edecek. Şu anda terör örgütleriyle mücadelemizde silahlı kuvvetlerimiz şu anda yoğun bir mücadeleyle iki günde 26 teröristi 'ila cehenneme zümera'. İnşallah daha da fazlasıyla bunları yok edeceğiz. Bu arada maalesef şehitlerimiz de var ama biz şuna inanıyoruz. 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün varımı alsın da Huda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Böyle inanıyoruz. Bütün şehit ailelerine özellikle sabrı cemil hatırlatıyoruz. Onlar şehit anneleri, şehit babaları. Makamları ali, sevgililer sevgilisi peygamberimize komşu. Bu yola böyle inandık, başımızı da böyle koyduk, böyle de yürüyeceğiz. Bir tanesi Manisa'da gitmiş orada gövde gösterisi yapacak. Artık bu millet kimin kim olduğunu gayet iyi biliyor. Öyle herkese yol geçen hanı demiyor. Sabırla, inşallah 31 Mart'a hazırlanacağız ve 31 Mart'a öyle hazırlanmalıyız ki bunlar kapımıza uğramaya inşallah ne yüzleri, ne gözleri hiçbir şeyi olmaması lazım" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan terörle mücadele mesajı: Oyunlarını biliyoruz

Kurdele kesimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'ya da seslendi. "İkinci pisti Allah'a hamd olsun yetiştirdik. Sabiha Gökçen ihtiyaca cevap vermiyordu. Ali Bey ikinci pist de devreye girdi" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ali Sabancı da, "Daha fazla uçak alacağız Sayın Cumhurbaşkanım" yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "300 tane Türk Havayolları aldığına göre…" deyince, Sabancı, "Biz de 150 tane" dedi. Bunun ardından 'Onların ne kadarı bize diye' soran Cumhurbaşkanı Erdoğan 'hepsi' yanıtını aldı.

ERDOĞAN İLK UÇUŞU GERÇEKLEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki ikinci pistten ilk uçuşunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan terörle mücadele mesajı: Oyunlarını biliyoruz