Gündem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Siirt'te konuştu! 'Huzur içinde bir seçim yapıyoruz'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Siirt'te konuştu! 'Huzur içinde bir seçim yapıyoruz'

29.03.2024 - 18:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt’in Kurtalan ilçesinde partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Yılmaz, "Sandıklarda sandıklarımıza çok güçlü bir şekilde sahip çıkalım inşallah. Herkesin tercihine saygılıyız. Kim demokratik hakkını nasıl kullanıyorsa başımızın üstünde. Bir itirazımız yok. Ve herkese de hizmet etmeye hazırız. Bize oy versin, vermezsin. Herkese bugüne kadar hizmet ettik" dedi.

Beykent Caddesi’nde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti adayı Nevzat Karatay’a destek isteyerek, 1 Nisan'da Ramazan bayramından önce Milli İrade Bayramını kutlamayı istediklerini belirtti. Yılmaz, konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek sözlerine başladı. Herkesi saygıyla, sevgiyle muhabbetle selamladığını belirten Yılmaz, "Kurtalan’da bugün sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Ramazan-ı Şerif'teyiz. Öncelikle hepinizin Ramazan'ı tebrik ediyorum. Cenabı Allah tuttuğunuz oruçları kabul eylesin. Bu ayı huzur içinde geçirmeyi, sağlıkla sıhhat ile bayrama kavuşmayı nasip eylesin inşallah. Bayramdan önce 31 Mart'ta 1 Nisan'da bayramdan önce milli irade bayramını nasip eylesin inşallah. Değerli kardeşlerim bu vesileyle liderimiz, cumhurbaşkanımız, Siirt’in eniştesi, cumhurbaşkanımızın sizlere selamlarını, sevgilerini, muhabbetlerini iletiyorum. Huzur içinde bir seçim yapıyoruz. İnşallah bir demokrasi şöleni şeklinde geçecek. Tüm ülkede ve bölgemizde. Huzur ve güven her şeyin temelidir. Huzurun olmadığı yerde ne demokrasi oluyor ne de kalkınma oluyor. Ama huzur varsa güven varsa insanlar rahat bir şekilde yaşıyorsa orada temel hak ve hürriyetler de gelişiyor. Demokrasi de gelişiyor. Kalkınmada, ekonomide gelişiyor. Gençlerimiz iş buluyor, aş buluyor. Bugün Kurtalan'da huzur görüyorum" dedi.

Haberin Devamı

"Kimsenin bizim irademizi çalmasına izin vermeyelim" diyen Yılmaz, "Sandıklarda sandıklarımıza çok güçlü bir şekilde sahip çıkalım inşallah. Herkesin tercihine saygılıyız. Kim demokratik hakkını nasıl kullanıyorsa başımızın üstünde. Bir itirazımız yok. Ve herkese de hizmet etmeye hazırız. Bize oy versin, vermezsin. Herkese bugüne kadar hizmet ettik. Bundan sonra da edeceğiz inşallah. Ama kendi oyumuza da sahip çıkalım. Sandıklar kapanana kadar tutanaklar tutulup teslim edinene kadar sandıklarımıza sahip çıkalım. Dualarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Allah'a emanet olun diyorum. Sağ olun var olun" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Siirtte konuştu Huzur içinde bir seçim yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt’te iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yılmaz, "Cumhur İttifakı’na verilen her oy Siirt’in geleceğine verilen oydur" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı konuşmada, ekonomik gelişmenin ve kalkınmanın devam ettiğini, devam ettirdiklerini söyledi. Ramazan başından bu yana iftardan, sahura şehir şehir milletle buluştuklarını belirten Yılmaz, Van'dan, Hakkari'ye, Bingöl’den Tunceli’ye, Elazığ, Malatya, Muş, Bitlis, Ağrı, Diyarbakır birçok ili dolaştıklarını ifade etti. "Her gittiğimiz yerde insanımızla oturuyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Yılmaz, "Hemhal oluyoruz. Hem sorunlarını dinliyoruz, hem önerilerini dinliyoruz. Ortak akılla ne yapabiliriz, Bunlar üzerinde çalışmalar yürütüyoruz. Gerek merkezde, gerek yerelde. Bizim şiarımız istişaredir, ortak akıldır. İnsanımıza kulak veriyoruz. Onlarla birlikte merkezde ve yerelde politikalar geliştirip hayata geçiriyoruz. Diğer yandan özellikle son dönemlerde huzur ve güven ortamı da pekişmiş durumda. Geçmişte bu huzur ortamı yeterince olmadığı için yatırımlar özellikle de özel sektörün yatırımları yeterince bölgemize gelmiyordu. Nitelikli eleman gelmiyordu. Turist gelmiyordu. Yaylalarımızı kullanamıyorduk. Bütün bunlar çok şükür sona erdi. Şu anda huzur ve güven ortamındayız" dedi.

"Demokrasiyi, insan haklarını güzel şekilde yaşıyoruz" ifadelerinde bulunan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Ekonomik gelişmemizi de kalkınmamızı da devam ettiriyoruz. Değerli kardeşlerim, Siirt’te de elimizden geldiğince bu dönemde hizmet ettik ve çok önemli yatırımlar yaptık. İlimizdeki sağlık kuruluşu sayısını 229’a çıkardık. 2007’de Siirt Üniversitesini kurduk. Hatırlarsanız o zaman bunlar tabela üniversitesi olacak diyorlardı. Kanun çıkarttılar ama burada nasıl üniversite olacak diyorlardı. Bugün geldiğimiz noktada 20 bine yakın öğrencisi olan bir üniversiteden bahsediyoruz. Çok güzel kampüsü olan ve her gün yeni yeni binalarını yükselten bir Siirt Üniversitemiz var. Siirt’te 4 bin yabancı öğrenci var. Değişik ülkelerden gelmiş Siirt’te okuyorlar. Çok şükür bugünleri de gördük."

AK Parti'ye, Cumhur İttifakı’na verilecek her oy Siirt’in geleceğine verilmiş oy olacağını kaydeden Yılmaz, "Biz buna inanıyoruz. Gerçek belediyecilik diyoruz. Bir şahıs belediyeyi kendi şanı şöhreti için kullanıyorsa, kendi reklamı için kullanıyorsa gerçek belediyecilik yapmıyor demektir. Yine bir belediye başkanı belediyeyi, belediyenin imkanlarını halka hizmet için değil, başka ideolojik amaçlar için kullanıyorsa yine gerçek belediyecilik yapmıyor demektir. Belediyeyi başka işlere bir araç olarak kullanıyor demektir. Yapılması gereken çok açık ve net. Belediyenin kaynaklarını Siirt halkının ihtiyaçları için kullanıyor. İşte gerçek belediyecilik bu. Bunu da verimli ve etkili bir şekilde yapmaktır. Zaten iki tür siyasetçi var biliyorsunuz. Bir siyasetçi tipi, seçimden önce bol bol konuşur seçimden sonra ne dediğini unutur. Böyle bir siyasetçi var maalesef, siyasetçi tipi var. Cenabı Allah bildiğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Huzurumuzu birliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışanlara Cenabı Allah fırsat görmesin diyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle, selamlıyorum. Sağ olun, var olun, Allah'a emanet olun.’’ şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘HUZUR VE GÜVEN ORTAMINDAYIZ’

Bir dizi ziyaretler için Siirt’e gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, partisinin bir düğün salonunda düzenlediği iftar programına katıldı. Programa AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Arif Demirkıran, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Güven Kuzu, İş İnsanı Nihat Özdemir, partililer ve vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Yılmaz, bölgeye büyük yatırımların yapıldığını ifade ederek, “Bölgesel milliyetçiliğe karşı olduk. Batıda ne varsa, doğuda da o olmalı dedik. Kuzeyde ne varsa, güneyde de o olmalı dedik ve son 20 yılda, doğunun güneydoğunun tarihinde görülmemiş ölçekte hizmetler yaptık, eserler yaptık. Diğer yandan özellikle son dönemlerde huzur ve güven ortamı da pekişmiş durumda. Geçmişte o huzur ortamı yeterince olmadığı için yatırımlar özellikle özel sektörlü yatırımlar bölgemize gelmiyordu. Nitelikli eleman gelmiyordu, turist gelmiyordu, yaylalarımızı kullanamıyorduk. Bütün bunlar çok şükür sona erdi. Şu anda huzur ve güven ortamındayız. Demokrasiyi, insan haklarını da en güzel şekilde yaşıyoruz. Ekonomik gelişmememizi de kalkınmamızı da devam ettiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘BÖLGEDE POTANSİYEL HAREKETE GEÇİYOR’

Bölgedeki huzura sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Ben iddia ile söylüyorum, önümüzdeki dönem doğu ve güneydoğunun büyümesi, Türkiye ekonomisinin büyüme hızının üstünde olacak. Niçin böyle olacak, uzun zamandır kullanılmamış bir potansiyel vardı, terör nedeniyle, güvenlik şartları nedeniyle, şimdi bu potansiyel hareket geçiyor. Doğu ve güneydoğu göreceksiniz çok hızlı bir şekilde büyüyecek. Sizlerden de beklentimiz devlet, millet el ele huzur ortamına sahip çıkalım. Demokrasiye, hakkımıza, hukukumuza sahip çıkalım. İlimiz Türkiye’nin en büyük ikinci işlenebilir bakır rezervine sahip ve petrol çıkan 11 vilayetinden biri. 17 saha ve 76 petrol kuyusundan yaklaşık 2 bin 700 varil yıllık ise 1 milyon varile yakın bir üretim gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin en büyük bakır işletmelerinden biri olan Şirvan Maden köyü bakır işletmesinde yıllık 1,2 milyon cevher üretimi ile 100 bin ton bakır konsantresi üretiliyor” diye konuştu.

‘CUMHUR İTTİFAKINA VERECEĞİNİZ HER OY, SİİRT’İN GELECEĞİNE VERİLMİŞ OYDUR’

AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı Ekrem Olğaç’a destek isteyen Yılmaz, şöyle dedi:

“Siirt'e kim daha çok hizmet edecek, çocuklarımıza daha güvenli, güzel bir ortamı kim hazırlayacak, esas mesele bu. Burada Ekrem Olğaç kardeşimizin Siirt'e çok şey katacağını düşünüyorum. Ona vereceğimiz her oy, AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na vereceğimiz her oy Siirt'e, Siirt'in geleceğine verilmiş bir oydur. Bir kişi belediyeyi kendi şanı, şöhreti, reklamı için kullanıyorsa gerçek belediyecilik yapmıyor demektir. Yine bir belediye başkanı, belediyeyi, belediyenin imkanlarını halka hizmet için değil, başka ideolojik amaçlar için kullanıyorsa yine gerçek belediyecilik yapmıyordur. Yapılması gereken çok açık ve net, belediyenin kaynaklarını halkın ihtiyaçları için kullanmak. İşte gerçek belediyecilik budur.” (DHA)