Gündem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan önemli açıklamalar! Emeklilere yeni zam mı geliyor?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan önemli açıklamalar! Emeklilere yeni zam mı geliyor?

29.03.2024 - 22:26 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili konuştu. Yılmaz, sandık güvenliği endişesinin olmadığını söyledi. Emeklilerin sorunlarına da değinen Yılmaz "Temmuzda yeni bir değerlendirme olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmazdan önemli açıklamalar Emeklilere yeni zam mı geliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, NTV'de soruları yanıtladı. İşte Yılmaz'ın konuşmasından satır başları;

Haberin Devamı

Pazar günü yapılacak yerel seçimlerle ilgili sandık endişesi olmadığını söyleyen Cevdet Yılmaz, İstanbul, Ankara ve İzmir'de güçlü adaylarının olduğunun altını çizdi.

Ekonomik şartların sandığı etkileyebileceğini söyleyen Yılmaz, vatandaşın yönetimden kaynaklanan ve kaynaklanmayan şartları ayırt ederek oy kullanacağına inandığını ifade etti.

Emeklilerin zam taleplerine de değinen Cevdet Yılmaz, "Temmuzda yeni bir değerlendirme olacak." dedi.

SAHAYI ÇOK İYİ GÖRÜYORUZ

Sahayı çok iyi görüyoruz. AK Parti'nin özellikle yerel seçimde daha öne çıkan bir takım üstünlükleri var. Yerel seçimler hizmetin daha çok ön plana çıktığı seçimler. AK Parti de hizmet konusunda kendini ispat etmiş olarak yerel seçimlerde daha olumlu noktada.

Haberin Devamı

FARKLI BİR ATMOSFER VAR

Üst üste çok seçim yaşadık. Ramazan'ın getirdiği farkı atmosfer de var. Türkiye bizim seçmenimiz dünyayla mukayese ettiğinizde sandığa çok fazla giden vatandaşımız var. Hangi partiye oy verirse versinler vatandaşların sandığa gitmesi çok kıymetli.

SEÇİM GÜVENLİĞİ

İçişleri Bakanlığı'nın aldığı önlemler söz konusu. Her bir parti de görevlendirmeler yapıyor sandıklarda. Geçmişe göre ülkemizde huzur ve güven ortamı daha iyi noktada. Genel huzur ve güven ortamı sandıklara da yansıyacak. Benim sandık güvenliği konusunda endişem yok. Noktasal yanlışlar olabilir, onlara da hukuki mekanizmalarla müdahale edilecektir.

EMEKLİLERİN ZAM TALEPLERİ

Emekli sayımız 16 milyonu aştı. Çok ciddi bir rakama geldi. Emeklilerimizle ilgili her zaman yanlarında olduk. Geçenlerde yaptığımız düzenlemelerle kanuni artış oranlarına ilave yaptığımız düzenlemeler 300 milyar lira civarında bir tutar oluşturdu. Sayı fazla olunca etkisi de fazla oluyor. Birçok sıkıntıyı yaşadığımız bir döneme rağmen emeklilerimizin yanında olmaya çalıştık. Emeklilerimizin sıkıntılarının farkındayız. Temmuzda yeni bir değerlendirme olacaktır. Önümüzdeki dönemlerde emeklilerimizin sıkıntıları önceliğimiz olacaktır.

ENFLASYON KONUSU

Yılın ikinci yarısında enflasyonda belirgin düşüşleri göreceğiz. 3 Temmuz'dan itibaren yıllık bazda düşüş trendini göreceğiz. Önümüzdeki aylarda aylık bazda ivme kaybını görmeye de devam edeceğiz. 2025'te OVP yüzde 15 enflasyon, 2026'da ise tek haneli enflasyon diyoruz. Bütün planımızı buna göre yaptık.