Gündem Dağdan inen PKK'lılar için 2.6 milyon liralık bütçe

Dağdan inen PKK'lılar için 2.6 milyon liralık bütçe

06.11.2013 - 09:59 | Son Güncellenme:

Çözüm Süreci kapsamında dağdan inen ve suça karışmamış terör örgütü mensuplarının topluma kazandırılması için 2.6 milyonluk bütçe ayrıldı.

Dağdan inen PKKlılar için 2.6 milyon liralık bütçe

Suça karışmamış örgüt üyelerinin toplumsal uyumu için ilk aşamada, analizler yapılacak. Süreç ve etkileri masaya yatırılarak rehabilitasyon projeleri üretilecek.

Haberin Devamı

AYRINTILAR ORTAYA ÇIKIYOR
De­mok­ra­tik­leş­me sü­re­ci­nin nor­mal­leş­me­ aşa­ma­sı­nın ay­rın­tı­la­rı, or­ta­ya çık­ma­ya baş­la­dı. Ha­ya­ta ge­çi­ri­le­cek re­ha­bi­li­tas­yon pro­je­le­ri; te­rör­den uzak­laş­mak is­te­yen su­ça ka­rış­ma­mış ör­güt üye­le­ri­nin top­lum­sal uyu­mu­nu kap­sa­ya­cak.

BAKAN İPUÇLARINI VERMİŞTİ
Bu kap­sam­da sü­re­ci­nin ilk işa­re­ti­ni Ada­let Ba­ka­nı Sa­dul­lah Er­gin de "Ör­güt içe­ri­sin­de olup da su­ça bu­laş­ma­mış ki­şi­le­rin nor­mal ha­ya­ta dön­me­le­ri­ni sağ­la­ya­cak ya­sal dü­zen­le­me­le­ri içe­ri­yo­r" açık­la­ma­sıy­la ver­miş­ti. TBMM Plan ve Büt­çe Ko­mis­yo­nu­'na su­nu­lan Ka­mu Dü­zen­li­ği ve Gü­ven­li­ği Müs­te­şar­lı­ğı 2014 yı­lı Per­for­mans Prog­ra­mı­'n­da sü­re­cin ay­rın­tı­la­rı­nı içeren bil­gi­ler yer al­dı. Buna göre, sü­reç baş­la­dı­ğın­dan be­ri müs­te­şar­lık bün­ye­sin­de sür­dü­rü­len ana­liz­ler, 2014 yı­lı­na iliş­kin ola­rak re­ha­bi­li­tas­yon aşa­ma­sı­nı da içe­re­cek.

Haberin Devamı

PSİ­KO­LO­JİK ANA­LİZ
İlk aşa­ma­da, te­rör­le mü­ca­de­le alanında üniversiteler, düşünce kuruluşları ve uzman kişilerle işbirliği yapılacak. Bütün bu kesimlerin katılımıyla, sürecin sosyo-ekonomik, kültürel ve psikolojik faktörlerinin analizi yapılacak. Ardından demokratikleşme süreçleri ve etkileri masaya yatırılacak.

2,6 MİLYON LİRALIK BÜTÇE
Bugün'ün haberine göre, re­ha­bi­li­tas­yon sü­re­ci ikinci aşamada ele alı­na­cak. Sos­yal ya­şa­ma ka­tı­lım ve­ya re­ha­bi­li­tas­yon ko­nu­la­rın­da araş­tır­ma ve ge­liş­tir­me pro­je­le­ri ta­mam­la­na­cak. Pro­je­ler için 2014 yı­lı­na yö­ne­lik 1.5 mil­yon li­ra öde­nek ay­rıl­dı. Ay­rı­ca top­lum­sal ha­zır­lık için ra­por, ana­liz, top­lan­tı, sem­poz­yum, se­mi­ner, ki­tap ve der­gi ya­yın­la­rı ger­çek­leş­ti­ri­le­cek. Bu fa­ali­yet­ler için ise 1.1 mil­yon li­ra öde­nek ay­rıl­dı. Re­ha­bi­li­tas­yon pro­je­le­ri için ayır­ılan top­lam büt­çe 2.6 mil­yon li­ra.