Gündem Darbecilere silahla direnen komutana terfi

Darbecilere silahla direnen komutana terfi

14.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda atama ve terfiler belli oldu. Bursa’da cuntacılara silahıyla karşı koyan Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, tümgeneralliğe terfi ettirildi.

Darbecilere silahla direnen komutana terfi

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait atama ve terfi kararları belli oldu. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na Tuğamiral Ahmet Kendir, yardımcılığına ise Tuğamiral Cengiz Fitoz atandı. Jandarma’da 18 generalin adı terfi listesine girerken, bir tümgeneral korgeneralliğe, dört tuğgeneral tümgeneralliğe, 13 kıdemli albay da tuğgeneralliğe terfi ettirildi. 28 generalin adı da atama listesinde yer aldı. Ayrıca 25 ilin jandarma komutanlıklarına atama yapıldı. Jandarmada aralarında bir tümgeneral ve iki tuğgeneralin de bulunduğu 34 subay emekliye sevk edildi.

Haberin Devamı

Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarına mensup generaller ve subayların atama listeleri ile bir üst rütbeye terfi ettirilen general ve albayların listeleri Resmi Gazete’de yer aldı.

Balyoz mağduruydu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren kararlara göre, albay rütbesinden tuğamiralliğe terfi ettirilen Ahmet Kendir, Sahil Güvenlik Komutanı olurken, yardımcılığına ise albaylıktan tuğamiralliğe terfi ettirilen Cengiz Fitoz atandı.Sahil Güvenlik Komutanlığı görevini yürüten Tuğamiral Bülent Olcay, Balyoz kumpasından 4 yıl hapis yatmış, Tümamiral Hakan Üstem’in darbe girişimi nedeniyle görevden alınmasının ardından Sahil Güvenlik Komutanı olmuştu. Olcay, şimdi bu görevi Kendir’e devredecek.

Haberin Devamı

Jandarma’da 18 generalin adı terfi listesine girdi. Bir tümgeneral korgeneralliğe, dört tuğgeneral tümgeneralliğe, 13 kıdemli albay ise tuğgeneralliğe terfi ettirildi. 28 generalin adı da atama listesinde yer aldı.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Jandarma Genel Komutan Yardımcılığı’na atanırken; korgeneralliğe terfi ettirilen Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Musa Çitil aynı görevine devam edecek.

Tümgeneral oldu

Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, iç güvenlik harekâtında önemli pozisyonu bulunan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na getirilirken; tümgeneralliğe terfi ettirilen Ergenekon mağduru Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu ile Personel Başkanı İsmail Balıbek ve Lojistik Komutanı Münir Güzel de yeni rütbeleriyle aynı görevlerini sürdürecek.

Tuğgenerallikten tümgeneralliğe terfi ettirilen Bursa İl Jandarma Komutanı Ahmet Hacıoğlu, Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı’na atandı. Balyoz kumpasında cezaevinde yatan Hacıoğlu, 15 Temmuz’da Jandarma Genel Komutanlığı binasında elinde silahla darbecilere direnmişti.

Darbe girişimi sırasında rehin alınan Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, kendisiyle birlikte alıkonulan 7 askerle darbecileri etkisiz hale getirmişti. Hakkari İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Korkmaz, İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na atandı. Darbe girişimi sırasında İzmir Jandarma Komutanı olan Tuğgeneral Hasan Koçyiğit tanık olarak verdiği ifadesinde, “Darbe girişimine destek veren kim olursa onları vurun şeklinde emir verdim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, işgal güçlerine nasıl ders verdiyse, biz de bu FETÖ’cülere öyle ders verdik” demişti. Tuğgeneral Koçyiğit, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı’na atandı.

Haberin Devamı

Terörle mücadelede kritik öneme sahip noktalarda da atamalar gerçekleşti. Buna göre, Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin Konya İl Jandarma Komutanlığı’na; Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’na; Bingöl İl Jandarma Komutanı Vedat Çolak Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’na; Asayiş Başkanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanı Tuğgeneral Ali İhsan Ersoy Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’na atandı.

Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na; Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız ise Stratejik Gelişim ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı’na getirildi.

Haberin Devamı

Atabay Siirt’e

Kıdemli albay rütbesinden tuğgeneralliğe terfi ettirilen isimler arasında; Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreteri Hüseyin Hilmi Atabay Siirt İl Jandarma Komutanlığı’na; Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Nuri Öztürk Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı’na; Foça Jandarma Komando Okul Komutanı Alper Sır Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’na; Asayiş Daire Başkanı Cemil Lütfi Özkul Ağrı İl Jandarma Komutanlığı’na atandı.

İmralı’dan Ankara’ya

Kıdemli albay rütbesinden tuğgeneralliğe terfi ettirilen İstihbarat Başkanlığı İstihbarat Planlama ve Güvenlik Daire Başkanı Şakir Uslu Asayiş Başkanlığı TEM Daire Başkanlığı’na; Mersin İl Jandarma Komutanı Yusuf Ziyaddin Cavlak Adana Jandarma Bölge Komutanlığı’na; İmralı Jandarma Komando Ada Güvenlik Komutanı Ünsal Bulut Ankara İl Jandarma Komutanlığı’na; Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Komutan Yardımcısı İbrahim Koyuer Personel Başkanlığı Tayin Daire Başkanlığı’na; Beytüşşebap Jandarma Komando Alay Komutanı Murat Bulut da Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı’na getirildi.

Haberin Devamı

15 Temmuz’a direnmişti

Tuğgeneralliğe terfi ettirilen Trabzon İl Jandarma Komutanı Halil Şen, Şırnak İl Jandarma Komutanı Selçuk Yıldırım ve İstihbarat Daire Başkanı Ahmet Kavukcu’nun yeni rütbeleri ile aynı görevlerini sürdürmeleri kararlaştırıldı. Yıldırım, 15 Temmuz gecesi, Yozgat’ta megafonla halka yaptığı konuşmada “Bu bildiri, korsan bir bildiridir. Gerçekle alakası yoktur. Silahlı kuvvetlerdeki az bir Fetullahçı Terör Örgütü’nün bir uydurmasıdır” demişti.