Gündem David Keynes davasında gizli tanık dinlendi: İnsafsızca kullanıldı

David Keynes davasında gizli tanık dinlendi: İnsafsızca kullanıldı

29.12.2021 - 13:12 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün gizli haberleşme programı ByLock’un lisans sahibi olan David Keynes’in 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada gizli tanık ifade verdi. “Karadeniz” kod adıyla ifade veren gizli tanık, Keynes’in güncel konularla ilgili bir bilgisinin olmadığını söyleyerek, “Cemaat ve abileri tarafından insafsızca kullanılıp atıldı” dedi.

David Keynes davasında gizli tanık dinlendi: İnsafsızca kullanıldı

Damla GÜLER / Milliyet.com.tr
Fetullahçı Terör Örgütü’nün şifreli haberleşme programı ByLock’un lisans sahibi olan David Keynes’in (Alparslan Demir) “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya David Keynes avukatı ile birlikte katıldı. Tanık dinlenmesi yapılan duruşmada ilk olarak gizli tanık Karadeniz dinlendi.

Haberin Devamı

David Keynes davasında gizli tanık dinlendi: İnsafsızca kullanıldı

GİZLİ TANIK: “KEYNES İNSAFSIZCA KULLANILIP ATILDI”

Sesi ve görüntüsü değiştirilerek ekrandan ifade veren gizli tanık, Keynes’in 1996 yılına kadar olan şeyleri bildiğini söyleyerek, “Güncel konularla ilgili bir bilgisi olduğunu sanmıyorum. Cemaat ve abileri tarafından insafsızca kullanılıp atıldı” dedi.

SAYMAZ, “BENİ ARADIĞINDA ŞAKA YAPIYOR SANDIM”

Gizli tanık Karadeniz’in ardından gazeteci İsmail Saymaz tanık olarak ifade verdi. Keynes ise 2016 yılında yaptığı röportaj ile ilgili bilgi veren Saymaz, “O dönem ByLock ile ilgili bir belirsizlik vardı. David Keynes gazetenin telefonundan beni aradı. ByLock’un lisans sahibi olduğunu söyleyince şaka yapıyor sandım. Bana bazı belgeler gönderdi. İkna olunca durumu şeflerime ve editörlere ilettim. Aradan 1 hafta geçince şeflerim röportaj yapalım dediler. Ben de ABD’ye gittim” dedi.

Haberin Devamı

“RÖPORTAJI TÜRK TOPLUMUNA FAYDALI OLMASI İÇİN YAPTIK”

Röportajı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne katkısı olacağını düşünerek yaptığını söyleyen Saymaz, “ByLock ile ilgili kimsenin bir bilgisi yoktu. Büyük bir belirsizlik vardı. Biz ilk kez birince elden biriyle konuştuk. Dava konusu olan şeyleri bana anlattı. Biz de yayınladık. Biz bu haberi Türk toplumuna, Türk devletine faydalı olması açısından FETÖ’nün bu yanının aydınlatılması açısından yaptık. Bunun da bilinmesini istiyorum” dedi. Duruşma savcısının, “Size darbeyi daha önceden bildiğine dair bir şey söyledi mi?” diye sorması üzerine İsmail Saymaz, “Hayır söylemedi. Ancak bana darbeyle bir ilgisi olmadığını söyledi. Darbe günü de İstanbul’daymış zaten” dedi.

Alınan tanık ifadelerinin ardından dinlenemeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteleyen mahkeme, Keynes hakkındaki yurt dışı çıkış yasağının da devamına karar verdi.

David Keynes davasında gizli tanık dinlendi: İnsafsızca kullanıldı