Gündem 'Değişim' yürüyüşünde 43 kilometre geride kaldı! 'Onların korktuğu gibi olacak'

'Değişim' yürüyüşünde 43 kilometre geride kaldı! 'Onların korktuğu gibi olacak'

04.07.2023 - 11:33 | Son Güncellenme:

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ankara'ya başlattığı 'Değişim ve Adalet' yürüyüşünde Yeniçağa ilçesine ulaştı. Özcan, dün öğle saatlerinde başladığı yürüyüşte, 43'üncü kilometreyi geride bıraktı.

Değişim yürüyüşünde 43 kilometre geride kaldı Onların korktuğu gibi olacak

Bolu'dan CHP Genel merkezine 'Değişim ve Adalet' yürüyüşü başlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yürüyüşüne devam ederken 30 kilometreyi geride bıraktı.

Haberin Devamı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ikinci kez CHP'den 'kesin ihraç' talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı Bolu'dan Ankara'ya dün öğle saatlerinde 'Değişim ve Adalet' yürüyüşü başlattı. Dün Anıtpark'tan yüzlerce kişi tarafından uğurlanan Özcan, ilk gün 24 kilometre yürüdü.

Değişim yürüyüşünde 43 kilometre geride kaldı Onların korktuğu gibi olacak

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Özcan'a yürüyüşü sırasında eşi Meral Özcan ve Belediye Başkan yardımcısı olan kuzeni Sedat Gülener de eşlik etti. Polis ekipleri de yol güzergahı üzerinde güvenlik önlemi aldı.

"PANİK İÇİNDELER"

Mola noktasında açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, değişimin kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Dün büyük bir inançla başladık, kararlılıkla başladık. Bunun sonucunda da umutlu bir şekilde Ankara’ya giriş yapacağız. Zaten dün parti sözcüsünün açıklamalarında da değişiminden kaçınan, değişmemek için her şeyi yapan, koltuktan kalkmayı reddeden genel merkez yönetiminin ne kadar büyük panik içerisinde olduğunu gösteren açıklamalar. Tecrübeli bir siyasetçi olarak bunu söylüyorum. Dolayısıyla onların korktuğu gibi olacak. Değişim kaçınılmaz” dedi. 

Haberin Devamı

Öte yandan yürüyüşün olduğu bölgede arıza yapan bir otomobil, yürüyüşe katılanlar ve gazeteciler tarafından itilerek emniyet şeridine alındı.

Değişim yürüyüşünde 43 kilometre geride kaldı Onların korktuğu gibi olacak

YARIN DEVAM EDECEK

Yürüyüşüne ara veren Tanju Özcan, geceyi karavanda geçirdikten sonra yarın sabah 08.00'de yeniden yola koyulacak.

Bugün 23 kilometre yürüdüğünü belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Sabah etabı biraz yorucuydu. 500 metre rakım vardı. Sonrasında daha düz bir arazide yürüdük. Yarın Gerede'den geçeceğiz. 2-3 gün içerisinde Kızılcahamam'dan geçeceğiz. Sonrasında Ankara sınırına girmiş olacağız. Daha erken bitirmek için arkadaşlarla çalışıyoruz. Benim tempom buna uygun ama yanımda yürüyen arkadaşlarımı da düşünmek zorundayım. İleriki yaşlarda sağlığını tehlikeye atarak bu yürüyüşe katılanlar var. Onları da düşünmemiz gerekiyor. Önce sağlık. Burada bir kişinin burnu kanarsa herkesten çok ben üzülürüm." dedi.