Gündem ‘Demokrasimize zarar verdi’

‘Demokrasimize zarar verdi’

06.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 104 emekli amiralin yayımladığı ortak bildiriye tepki göstererek, “Bildirinin demokrasimize zarar vermekten, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemekten ve düşmanlarımızı sevindirmekten başka bir işe yaramadığı açıktır” dedi.

‘Demokrasimize zarar verdi’

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Milli Savunma Bakanlığı’na destek ziyaretinde bulundu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu’nun da katıldığı görüşmede konuşan Akar, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu bildirinin demokrasimize zarar vermekten, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemekten ve düşmanlarımızı sevindirmekten başka bir işe yaramadığı açıktır.. Bağımsız Türk yargısının gereğini yapacağına inancımız tamdır. Türk Silahlı Kuvvetleri kişi veya kişilerin hırsı, ihtiras ve şahsi emellerine araç yapılamaz... Türk Silahlı Kuvvetleri, Atatürk’ün de belirttiği gibi akıl ve bilimin ışığında, anayasa çerçevesinde, yasalar ve Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında, milletinin emrinde, görev ve sorumluluklarının bilincinde, daima görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

TEMAD ve TESUD yöneticileri de söz konusu bildiriyi kınadıklarını belirterek, “Bu birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bir harekettir” değerlendirmesinde bulundu.