Gündem Deprem bölgesinden umut veren kurtarma hikayeleri

Deprem bölgesinden umut veren kurtarma hikayeleri

09.02.2023 - 15:36 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından 4'üncü günde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkaz altında kalan kadın ile kurtarma ekiplerinden bir görevlinin diyaloğu duygulandırdı.

Arama kurtarma çalışmalarında çok kritik olarak görülen ilk 72 saat geçti. Enkaz altındakiler için artık her saniyenin önemi var. Kurtarılan her bir can umut olmaya devam ediyor. Depremin vurduğu bölgede üzüntü, umut ve ilginç hayat hikayeleri birlikte yaşanıyor.  Hatay'da depremde yıkılan binanın enkazında kalan kadın ile kurtarmaya çalışan ekibin arasında geçen konuşma ise yürekleri dağladı.

Haberin Devamı

BEN TAM ÜMİDİMİ KESMİŞTİM BİLİYOR MUSUN?

Enkaz altında genç kadın konuşmasında, "Hiç tanımadığınız insanlar için buradasınız. Allah sizden razı olsun, Allah sizi düşürmesin. Böyle durumlara hiçbir yakınınız da düşmesin inşallah. Çok teşekkür ediyorum. Ben tam ümidimi kesmiştim biliyor musun? Dedim, 'Bırakın artık uyuyacağım ben, üşüyorum da zaten.' diye. Kimse de gelmiyor, gitmiyor... Üstümüzden geziyorlardı, burası çok tehlikeli diye girmek istemediler herhalde. Onlarda haklı." ifadelerine yer verdi.

Deprem bölgesinden umut veren kurtarma hikayeleri

GÜNLER SONRA ENKAZ ALTINDA İLK SU

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Gaziantep’in İslâhiye ilçesine giden 25 kişilik KİAŞ ekibi, enkazlarda arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, birinin ismi Merve olduğu öğrenilen 2 kadını saatler süren bir çalışma sonucu kurtardı.

Haberin Devamı

Deprem bölgesinden umut veren kurtarma hikayeleri

Enkaz altında sıkışmış halde ulaştıkları ilk kadınla sıcak diyalog kuran yapan ekip üyeleri, yanlarındaki su şişesinin kapağı ile kadına su içindiler. Yöneltilen ‘Türkçe biliyor musun?’ sorusuna ‘Evet’ diyen kadın, ikinci bir kapak suyun ardından ‘Yeter’ dedi. Ekip görevlileri de ‘Güzel ablam, afiyet olsun’ diyerek kadınla güzel bir diyalog geliştirdiler. Yapılan çalışmalar sonucu her iki kadında kurtarıldı.

GARDIROP ASKILIĞI 5 KİŞİLİK AİLENİN KURTULUŞU OLDU

Depremin 4. gününde kurtarma ekiplerinin enkaz altından kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, hayatta kalmayı başaran bazı kişilerin kullandıkları yöntemler de duyanları şaşırtıyor.

Deprem bölgesinden umut veren kurtarma hikayeleri

Cebrail Mahallesi'ndeki Huzur Apartmanı deprem sırasında yerle bir oldu. 20 kişinin hayatını kaybettiği binada ailesi ile birlikte uyurken depreme yakalanan ve göçük altında kalan İdris Kan, yatak odasında devrilen gardrop demirine ulaştı. Demirle uzun uğraşlar sonucu duvarı delen baba, sesini dışarıdakilere duyurmayı başardı. Kan'ın yardım çağrısı ile enkaz altında kalan eşi Şükran, oğlu Arif ile evlerinde misafir olarak bulunan yeğeni Buğra ve yengesi Seval Kan kurtarıldı.
Kameralara yansıyan kurtarılma görüntülerinde kan ailesi ve kurtarma ekipleri sevinç ve hüznü bir arada yaşadı.

Haberin Devamı

Deprem bölgesinden umut veren kurtarma hikayeleri

 Adnan bebek 72 saat sonra kurtarıldı, arama kurtarma çalışanı gözyaşlarına boğuldu.

ANNESİ BEŞİĞİNE KAPANDI, HAYATA TUTUNDU

Hatay Antakya'nın Alaattin köyünde annesi, babası ve 2 kardeşi vefat eden Adnan bebekten ses geldiğini belirleyen ekipler, kurtarma çalışmalarına başladı. Beşiğinin üzerine kapanan annesinin minik Adnan'ı yaşama bağladığı tespit edildi.

Deprem bölgesinden umut veren kurtarma hikayeleri

Adnan'ı kurtarmak için çalışan arama kurtarma ekibi, depremin 72'nci saatinde mutlu sona ulaştı. Adnan bebek enkazın altından çıkartılırken, arama kurtarma görevlisi ise bebeğe sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Ambulansla hastaneye kaldırılan minik Adnan'ın ise etrafa gülücükler saçtığı görüldü.

 

 DEPREMDEN 84 SAAT SONRA 46 YAŞINDAKİ KADIN KURTARILDI

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan Işık Apartmanı enkazından 46 yaşındaki Ayşegül Hançer ekiplerin çalışmaları sonucunda kurtarıldı. Hançer enkazın altından çıkarıldıktan sonra tedavisi için hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

HATAY’DA ABLA KARDEŞ 86’INCI SAATTE ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Depremin ilk saatlerinde Kahramanmaraş ve Hatay’a hareket ederek arama kurtarma çalışmalarına destek veren Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, hayat kurtarmaya devam ediyor. Ekipler Hatay’da General Şükrü Kanatlı Mahallesi Türkmenbaşı Caddesi'ndeki 5 katlı bir binanın enkazından 86 saat sonra, 69 yaşındaki Mehmet Alkan ile ablası 74 yaşındaki Semiha Alkan'ı sağ çıkardı. Alkışlar eşliğinde enkazdan çıkartılan abla kardeş, ambulansla hastaneye götürüldü. Ekiplerin bölgedeki kurtarma çalışmaları sürüyor.