Gündem Depremin kayıpları

Depremin kayıpları

21.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan depremin üzerinden günler geçmişe rağmen yakınlarından haber alamayan depremzedeler var.

Depremin kayıpları

ÇİĞDEM YILMAZ/İSTANBUL- Acılı aileler, enkazlardan sağ çıkarıldığını düşündükleri yakınlarını sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla bulmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

‘EN SON ENKAZDA KONUŞTUK’

Depremin kayıpları

MUKADDES ERVA AKTAŞ

Kahramanmaraş’ta Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi’nde bulunan Serdar Apartmanı’nın enkazında sağ çıkarıldığı sanılan 10 yaşındaki Mukaddes Erva Aktaş’tan günlerdir haber yok. Küçük kızın annesi, kardeşi ve halası aynı enkazda hayatını kaybetmiş. Evra ve babası Abdullah Aktaş ise 3 saat arayla enkazdan sağ çıkarılmış. Günlerdir kızını arayan baba Abdullah Aktaş, şunları kaydetti: “Enkaz altında Evra ile iletişim halindeydik, sağlığı iyiydi. Sadece ayağının üzerinde yük olduğunu ve ayağını çıkaramadığını söyledi. Enkazdan çıkaran arama-kurtarma ekiplerinin sadece kırmızı baretli olduklarını gördüm. Enkazdan çıkarılıp ambulansa verdikten sonra haber alamadık. Bir çocuğumu deprem aldı diğeri kayıp.”

Haberin Devamı

‘Sağ çıkartıldı,ambulansa verildi’

Depremin kayıpları

Adıyaman’da yaşayan ve enkazdan sağ çıkartıldığı belirtilen 65 yaşındaki Bacı Küçükşahin’i de yakınları günlerdir arıyor. Küçükşahin’in damadı Hıdır Özelçi, “Depremin olduğu sabah kayınbabam ölü olarak, kayınvalidem ise sağ olarak enkazdan çıkarılıyor. Çıkaranlar ise ambulansa teslim ettiklerini söylüyor ama nereye götürüldü bilgimiz yok. Hastanelere sorduk ama bulamadık. Yetkililer lütfen yardım etsin, yaralımız nerede öğrenelim” dedi.

‘Yer yarıldı da içine mi girdi?’

Depremin kayıpları

KEMAL FARUK ÇEVİKEL

Hatay’da enkaz altında yaralı halde çıkarıldığı öğrenilen 14 yaşındaki Kemal Faruk Çevikel’i de ailesi günlerdir arıyor. Çevikel’in halası Remziye Can Pak, “Aynı enkazın altında annem, babam, ağabeyim ve yengem ölü olarak çıktı. 1.5, 4 ve 14 yaşındaki yeğenimi de sağ çıkardık. 14 yaşındaki Kemal Faruk Çevikel ayaklarından yaralandığı için Antakya’daki Sahra Hastanesi’ne götürüldü. Ancak kendisinden bir daha haber alamadık, bilinci de açıktı. Bu çocuğa ne oldu, yer yarıldı içine mi girdi? Birleri bize söylesin yeğenim nerede? Yasımızı tutmadan kayıplarımızın peşine düştük” diye konuştu.

‘DNA kaydından da çıkmadı’

Depremin kayıpları

Hatay’ın Güzelburç Mahallesi Zümrüt Caddesi üzerinde bulunan İlke Apartmanı’nda ikamet eden Mustafa Kılıç (31), eşi Hasret Kılıç (28) ve kızları Asel Kılıç’tan (4) 15 gündür hiçbir iz yok. Kızının, damadının ve torununun bir an önce bulunmasını isteyen gözü yaşlı anne Hatice Taşkın, “Enkaz, kayıp olan yakınlarımız bulunsun diye iki defa aktarıldı, yine de çıkmadı” dedi.

Haberin Devamı

Ablasının dört aylık hamile olduğunu ve ikiz bebek beklediklerini söyleyen Taşkın, “Şu ana kadar hiçbir hastane kaydını rastlamadık. Enkazdan çıkan cesetlerin çoğu teşhis edilebilir durumda değildi. Aileler cesetleri, kolundaki ve ya boynundaki takılardan tanımaya çalıştılar. O binada 25 kişiye ulaşılamıyor. Ailece DNA kaydı verdik. Bu kayıtlardan da bir haber çıkmadı. Kimsesizler mezarlığına bile baktık” dedi.-NEVŞEHİR İHA