Gündem Depremzede öğrenciye ek kontenjan müjdesi

Depremzede öğrenciye ek kontenjan müjdesi

26.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 4 Haziran’da düzenlenen merkezi sınava giren depremzede öğrenciler için LGS tercihlerinde ek kontenjan açılacağını müjdeledi.

Depremzede öğrenciye ek kontenjan müjdesi

Deprem bölgesinde 8. sınıfta okuyan 256 bin öğrenciyle birlikte toplam 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin katıldığı merkezi sınavın sonuçları 23 Haziran’da açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ise depremzede öğrenciler için yapılacak düzenleme nedeniyle bugün yayımlanacak.

Haberin Devamı

‘Mağduriyet oluşmaz’

Alınan son kararları, dün Twitter hesabından paylaşan Erdoğan, şu ifadelere yer verdi: “3 Temmuz Pazartesi günü başlayacak tercih sürecinde, 6 Şubat depremlerinden etkilenen yavrularımızın mağduriyetlerini giderici yeni bir düzenlemeyi hayata geçirme kararı aldık. Diğer öğrencilerimizi etkilemeyecek, onlar için bir mağduriyet oluşturmayacak şekilde yaptığımız düzenlemeyle, 5 Şubat 2023 tarihinde, yalnızca Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslâhiye ilçelerindeki okulların 8. sınıflarında kayıtlı olan öğrencilerimiz için bu tercih döneminde, Türkiye’nin her tarafındaki sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açacağız.”

Erdoğan, düzenlemeyle ilgili detayların MEB tarafından bugün yayımlanacak kılavuzda yer alacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Depremzede öğrenciye ek kontenjan müjdesi

Emniyet’te Ayyıldız dönemi

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bir dizi atama gerçekleştirildi. Karara göre; İçişleri Bakan Yardımcılığı’na getirilen Mehmet Aktaş’tan boşalan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne (EGM) Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız atandı. Genel seçimlerde aday olmak için istifa eden Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yerine Amasya Valisi Mustafa Masatlı, mart ayında sağlık sorunları sebebiyle istifa eden Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar yerine de Ağrı Valisi Osman Varol getirildi. İstanbul Valisi olan Davut Gül’ün yerine ise Gaziantep Valiliği’ne Rize Valisi Kemal Çeber atandı. -ANKARA Milliyet