Gündem Derik’te roketatarlı saldırı: 1 şehit

Derik’te roketatarlı saldırı: 1 şehit

01.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristler sabah saatlerinde bir askeri araca roketarlarla saldırdı. Saldırıda sözleşmesinin bitmesine 5 ay kalan Uzman Çavuş Sezer Aydemir şehit oldu. Çatışmada 3 terörist öldürüldü

Derik’te roketatarlı saldırı: 1 şehit

Sokağa çıkma yasağının ve operasyonların sürdüğü Mardin’in Derik ilçesinde, dün sabah saatlerinde teröristlerce askeri bir araca roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, Uzman Çavuş Sezer Aydemir (25) şehit düşerken, bir asker de ağır yaralandı. 3 teröristin de öldürüldüğü belirtildi. Bölgede operasyon ve çatışmaların sürdüğü ifade edildi. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde de bir terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

Baba evine ateş düştü

Şehit Uzman Çavuş Sezer Aydemir (25), askeri törenle memleketi Elazığ’a gönderildi. Mardin Garnizon Komutanlığı’nda düzenlenen cenaze törenine, Vali Ömer Faruk Koçak, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehidin yakınları ve askeri yetkililer katıldı. Törende şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından, dualar okundu. Daha sonra şehit Aydemir’in naaşı memleketi Elazığ’a gönderildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir’in, Mersin’deki baba evine ateş düştü. Şehit haberi, memleketi Elazığ’da oturan halası Gülizar Öztürk’e de sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Acı haberin ardından fenalaşan Gülizar Öztürk, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Şehit Aydemir’in ailesi acı haberi misafirliğe gittikleri merkez Mersin’in Yenişehir ilçesindeki akrabalarının evinde aldı. Mersin Merkez Komutanı Jandarma Albay Ekrem Özer’in verdiği acı haberle yıkılan baba Metin ve anne Aynur Aydemir gözyaşlarına boğuldu. Şehidin anne ve babası ile yakınları fenalık geçirdi.

Sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından şehit ailesi kendi evlerine geçti. Eve Türk bayrakları asılırken, acı haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları da aileye taziyelerini iletti.

Ailenin yakınları, şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir’in 5 yıllık sözleşmeli asker olduğunu belirterek, “Sözleşmesi 5 ay sonra bitiyordu ve bitince de mesleği bırakacaktı” dedi.

Ailenin yaklaşık 1 yıl önce memleketleri Elazığ’dan Mersin’e göç ettikleri ve şehit Aydemir’in cenazesinin Elazığ’da bugün öğlende Mevlana Camii’nde kılınacak olan cenaze namazının ardından şehitlikte toprağa verileceği belirtildi. Bekar olan şehit Aydemir’in ailenin tek oğlu olduğu öğrenildi.

4 terörist öldürüldü

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, PKK’lı teröristler 3 ayrı yerde polise roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yapılan açıklamaya göre önceki gün Diyarbakır’ın Sur ilçe merkezinde düzenlenen operasyonda bir PKK’lı terörist etkisiz hale getirilirken bir adet M1 piyade tüfeği, 30 adet fişek ele geçirildi.

Haberin Devamı

Nusaybin’de kepenk eylemi

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki dört mahallede önceki gün uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek isteyen diğer mahallelerdeki esnaf, dün sabah saatlerinden itibaren kepenk açmadı.
Ağrı’da şehit Yarbay İhsan Ejder adına düzenlenen operasyonda PKK’nın kış tertiplenmesine hazırlanan 6 sığınak ve birbirine geçişli 4 mağara, içindeki bol miktarda yaşam malzemesi ve mühimmatla birlikte imha edildi. Zor arazi ve çetin hava şartları altında gerçekleştirilen operasyonda, birbirine geçişli dört mağarada, beş soğuk iklim çadırı, 1,5 ton amonyum nitrat, 100 adet muhtelif fişek, 1 adet kaleşnikof, bir adet havan mühimmatı, telsiz, muhtelif boyutlarda 10 akü, DVD okuyucu, tıbbi malzeme ele geçirildi. Mağara ve sığınaklar, kış tertiplenmesine hazırlanan militanların kullanamayacağı tarzda tahrip edildi. Operasyonu başarıyla tamamlayan birlikler emniyetle kışlalarına döndü.
Menfezdeki patlayıcı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, teröristlerce menfeze yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. Valilikten yapılan açıklamada, “Yüksekova-Şemdinli yolu Cengiz Topel caddesinde bulunan menfezin olduğu noktada, 1 adet içerisinde patlayıcı madde olduğu değerlendirilen üzeri bant ve poşetle sarılı 12 kilogram tüp ele geçirilmiştir” denildi.