Gündem Detoks nedir, nasıl yapılır?

Detoks nedir, nasıl yapılır?

27.04.2018 - 13:53 | Son Güncellenme:

Vücudumuza çeşitli yollarla giren ve atık madde olarak giren zararlı maddeler vücuda bazı rahatsızlıklar verir. Detoks da bu zararlı maddelerin, kısa vadede vücuttan dışarı ödem ya da toksin olarak atılmasını sağlayan etkili uygulamadır.

Detoks nedir, nasıl yapılır

Şehir hayatının stresinden ve yorgunluğundan kurtulup vücudunu dinlendirmek, bağışıklık sistemini güçlendirip enerji seviyesini yükseltmek için detoks yapıp vücudunuzu güzelce dinlendirebilirsiniz

Haberin Devamı

Detoks nasıl yapılır?

Vücudumuzdaki toksin ya da ödemi kısa zamanda yok eden detoks nasıl yapılır? Kısaca bahsedelim. Detoks programları 3 gün ila 2 hafta arasında değişiklik göstermesine rağmen en etkili olanı 3 günlük detoks programlarıdır. Daha uzun süre olmamasının en önemli nedeni ise uygulamanın zor bir beslenme tipi olması ve büyük bir disiplin istemesidir. Detoks programları sayesinde cildinizin hücreleri yenilenerek güzel ve parlak bir cilde sahip olursunuz. Aksi halde 3 günden fazla bilinçsizce yapılan detoks uygulaması sağlık açısından zararlı olabilmektedir. 3 günlük detosk tarifi şu şekildedir:

Malzemeler

1 adet orta boy elma, 3 adet çubuk tarçın, 10 tane kuru üzüm, 5-6 adet karanfil blendere konulur ve sıvı hale getirmek için içine bir miktar sıcak su eklenerek blenderden geçirilir. Meyvelerin vitaminlerini kaybetmemek için bekletmeden tüketmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Detoks programlarında egzersize de yer verilmeli

Detoks yalnızca beslenme ile yapılan uygulama değildir. Sadece vücuda yeni toksinlerin girmesini engellemektedir, vücuttaki toksinleri de dışarı atmanız için terlemenize yardımcı olacak egzersizleri yapmanız gerekmektedir.

Detoks uygulamalarında dikkat etmeniz gerekenler

Detoks uygulamalarında dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

· Öğünlerinizin sırasını ve yerini değiştirmemelisiniz.

· Yemeklerinizde baharat seçimine dikkat etmelisiniz ve tuz kullanmamalısınız.

· Çay, kahve gibi içecekleri şekersiz tüketmeniz ve siyah çaydan uzak durmanız gerekir.

· Uyku düzeninizi bozmamalısınız.

· Her saat başı bir bardak su tüketmelisiniz.

· Günlük egzersizlerinizi aksatmadan düzenli olarak yapmalısınız.

· Yediğiniz besinlerde haşlama ya da buharda ısıtma gibi pişirme tekniklerini tercih etmelisiniz. Kızartma türlerinden kesinlikle uzak durmalısınız.

· Bu kurallara uymanız halinde yapacağınız 3 günlük detoks uygulaması ile vücudunuzda inanamayacağınız değişiklikler fark edeceksiniz.

Yazarlar