Gündem Devlet ‘git’ dedi biz de gidiyoruz

Devlet ‘git’ dedi biz de gidiyoruz

30.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aydın’daki cezaevinden tahliye olan Ağar soluğu Bodrum’da aldı. Burada ailesi ve Trabzonspor Başkanı Şener tarafından karşılanan Ağar, “3-5 gün dinlenelim, sonrası Allah büyük” dedi

Devlet ‘git’ dedi biz de gidiyoruz


Aydın’ın Yenipazar İlçesi’ndeki Kapalı Cezaevi’nden, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanarak bugün tahliye olan Mehmet Ağar, “Bir devlet görevi olarak işimizi yaptık, görevimizi tamamladık. Devlet ’Gel’ dedi geldik, ’Git’ dedi gidiyoruz” dedi.
Demokrat Parti eski Genel Başkanı, eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanıp Yenipazar Cezaevi’nden tahliye olduktan sonra Bodrum’a geldi. Turgutreis Beldesi’ndeki Ali Hoca Burnu’nda bir arkadaşının evinde ailesi ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener tarafından karşılan Mehmet Ağar, balkonda ailesi ve Şener ile sohbet ederken basın mensupları tarafından görüntülendiğini fark edince, bulunduğu sitenin önündeki yola çıkarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Ağar, ardından yaptığı açıklamada, “Son çıkan yasalar gereği herkes gibi biz de istifade ettik. Bir yıllık denetimli serbest yasadan istifade etmek suretiyle bugün serbest kaldık. Bir devlet görevi olarak işimizi yaptık, görevimizi tamamladık. Devlet ’Gel’ dedi geldik, ’Git’ dedi gidiyoruz. Ayrıldık. Şu anda yapacağımız, 76 milyon gibi sade bir vatandaş gibi ailemle çoluk çocuğumla yaşamaktır. Torunumla yaşamaktır” diye konuştu.

‘Önce biraz dinlenelim’
Türkiye’nin geleceğinin daha iyi olacağını sözlerine ekleyen Ağar, “Türkiye’nin her tarafından ’Geçmiş olsun’ diyenlerimiz var, herhalde birkaç gün bununla uğraştıktan sonra ailemle bir kenar köşeye geçerek üç beş gün dinlenelim, biz bize kalalım. Sonrası Allah büyük” dedi.

Haberin Devamı

Devletten 4 gün alacağı var

Dokunulmazlığı nedeniyle yargı önüne Susurluk skandalından yıllar sonra çıkartılabilen Ağar, Abdullah Çatlı’ya sahte belge vermek, sahte pasaport temin etmek, Çatlı’nın yakalanmasını önlemek, Sami Hoştan’a ruhsat vermek, Yaşar Öz’ün serbest kalmasını sağlamak, Ömer Lütfi Topal cinayetine karışan özel harekat polislerini korumak gibi her biri ayrı ayrı cezalandırılabilecek eylemlerden sadece tek cezaya mahkum edildi. 5 yıl hapse mahkum edilen Ağar, eski İnfaz Kanunu’na göre bu cezanın 5’te 2’sini yatması için cezaevine konuldu.
2 yıl hapis yatması gereken Ağar, 25 Nisan’da cezaevine konuldu. Ancak bu sırada 3. Yargı Paketi’ne, cezasının son 1 yılı kalanlardan açık cezaevine geçme koşulları taşıyanların tahliye edilebileceği düzenlemesi konuldu. Avukatı Abdullah Egeli’nin verdiği dilekçenin ardından Ağar, dün açık cezaevine sevk edildi. Daha sonra mahkeme kararıyla 3. Yargı Paketi’nden yararlandırılarak 1 yıl 4 gün yattıktan sonra dün tahliye edildi. Ağar 4 gün de fazladan yatmış oldu.

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara

Yazarlar