Gündem DGS tercih sonuçlarından sonra üniversite kayıt tarihleri belli oldu! Peki DGS ek tercihler ne zaman yapılacak? (2020-2021)

DGS tercih sonuçlarından sonra üniversite kayıt tarihleri belli oldu! Peki DGS ek tercihler ne zaman yapılacak? (2020-2021)

07.10.2020 - 18:09 | Son Güncellenme:

Bugün DGS tercih sonuçları açıklandı. 25 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında yapılan DGS puanıyla üniversite tercihlerinin sonuçları yoğun ilgi görmeye başladı. Üniversiteye yerleşen adaylar, üniversite kayıt tarihleri için araştırmaya geçerken, herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar DGs ek tercihleri ne zaman arayışına geçti. İşte DGS süreci hakkında bilinmesi gerekenler...

DGS tercih sonuçlarından sonra üniversite kayıt tarihleri belli oldu Peki DGS ek tercihler ne zaman yapılacak (2020-2021)

ÖSYM tarafından alınan DGS tercih işlemlerinin sonuçları yine ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. Üniversite eğitimlerini lisansa tamamlamak isteyenler, Dikey Geçiş Sınavına katılım sağladı. Ardından sınav puanları açıklanan adayların tercih süreci sona erdi ve bugün üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. Peki üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? ÜDGS ek tercih işlemleri ne zaman başlıyor?

Haberin Devamı

DGS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 09-15 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 09-13 Ekim 2020 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

E-kayıt işlemlerini başarıyla tamamlayan adayların, yerleştirildikleri üniversitelerin web sitelerinde duyurulacak olan tarihlerde yapılacak ders kayıt işlemleri için üniversitelerine giderek kendilerinden istenen belgeleri yetkililere sunmaları gerekmektedir.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

DGS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS ek tercihlerinin yapılacağı tarih henüz belli olmadı.

2020 DGS kılavuzunda ek yerleştirme ile ilgili şu detaylar yer alıyor;

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2020-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını
ÖSYM'nin internet sitesinden öğreneceklerdir.