Gündem DİAYDER davasında 3 sanığa tahliye kararı

DİAYDER davasında 3 sanığa tahliye kararı

21.02.2022 - 20:20 | Son Güncellenme:

Terör örgütü PKK ile irtibatlı olduğu iddia edilen DİAYDER ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlarının da aralarında bulunduğu 23 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme 3 sanığın tahliyesine karar verdi.

DİAYDER davasında 3 sanığa tahliye kararı

Damla GÜLER / İSTANBUL -  Terör örgütü PKK ile iltisaklı olduğu belirtilen Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanlarının da aralarında bulunduğu 9’u tutuklu 23 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün devam eden duruşmaya tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Tutuksuz sanıkların ifadeleri ile devam eden duruşmada ilk olarak savunma yapan sanık Fahrettin Ülgün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde gassal olarak çalıştığını söyledi.

Haberin Devamı

“ÖLÜ YIKAYAN BİRİ OLARAK NASIL BİR ZARARIM OLDU?”

Seçimlerden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görüşü dışında kalan inanç gruplarının ibadetlerini yerine getirmesi ve cenazelerinin yıkanması için İnançlar Masası kurulduğunu söyleyen Ülgün, “Sınava girdim ve kazanarak işe girdim. İBB’de, yıllarca topluma hizmet etmiş biri olarak zaten yaptığım işi yapıyorum. Derneğe bir katkım olmadı, çünkü nasıl zor durumda olduğumu biliyorlar. Akrabalarım ve çocuklarım bana bakıyor. Siyasi bir torpille işe girmedim. Ölü yıkayan ve mezarında dua okuyan biri olarak nasıl bir zararım oldu? Bunu anlayamıyorum. Ölüler üzerinde bir kerametim yok. Bu dava yüzünden terörist oldum, iltisaklı oldum. DİAYDER yasal bir dernektir” dedi.

Haberin Devamı

“ÖRGÜTLE BAĞLANTIM VARSA ORTAYA ÇIKARABİLİRSİNİZ”

Tutuksuz sanıklardan Lütfi Büyükefe de, dini konularda kimseden emir almayacağını söyleyerek, “Bana Allah ve Peygamber dışında kimse emir veremez. Dosyada örgütün sivil sorumlusu suçuyla suçlanıyorum. Kandil ve örgütle bağlantım varsa ortaya çıkarılabilir. Benim şimdiye kadar parti üyeliğim olmamıştır. Varsa araştırılıp ortaya çıkarabilirsiniz. Bana çevremde hala terörist gözüyle bakan var, ben terörist değilim. Ben vaazlarımda kesinlikle siyaseti karıştırmam, karıştırmadım. İddianamede yer alan vaazları ben vermedim, Cumhurbaşkanına hakaret ettiğim yönündeki vaazı ben vermedim” dedi.

3 TAHLİYE

Alınan savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Sefa Mehmetoğlu, Nezir Erdemci ve Enver Karabey’in tahliyesine karar verdi. Dernekler Masası’na yazı yazarak derneğin faaliyetlerinin sorulmasına karar veren mahkeme, 3 gizli tanığın dinlenmesi için duruşmanın ertelenmesine karar verdi.