Gündem Dilan Alp yeniden Taksim'de

Dilan Alp yeniden Taksim'de

01.05.2014 - 11:55 | Son Güncellenme:

Geçen yıl 1 Mayıs olayları sırasında başına isabet eden gaz kapsülü ile yaralanan, uzun süre tedavi gören lise öğrencisi Dilan Alp, bu yıl babasıyla birlikte yeniden Taksim’e geldi.

Dilan Alp yeniden Taksimde

Dilan Alp, “Kötü anılarım aklıma gelmedi. İnşallah Taksim’e çıkacağız” dedi.

Haberin Devamı

Geçen yıl 1 Mayıs’ta Tarlabaşı’nda çıkan olaylarda başına gaz kapsülü isabet eden lise öğrencisi Dilan Alp, bu yıl yeniden Taksim’e geldi. Babası Ali Ekber Alp ile birlikte Taksim’e çıkmaya çalışan Dilan Alp, başarılı olamadı. Polis tarafından barikatlarla kapatılan yollar nedeniyle Taksim’e ulaşamayan Alp, “Biz şu anda Taksim’e giremiyoruz ama geçen yıl uyguladıkları şiddetin bir işe yaramadığını göstermek için buradayız. Girmeye çalışıyoruz bakalım ne olacak ama gireceğiz. Bir sene benim için çok yoğun geçti ama düşünce açısından hiçbir şey değişmedi hepsi aynı” dedi.

Dilan Alp geçtiğimiz yıl yaşadığı olaydan sonra neler hissettiğinin sorulması üzerine, “Yaşadığım olaydan dolayı kötü anlamda aklıma bir şey gelmedi” diye konuştu.Dilan Alp’in babası Ali Ekber Alp ise Taksim yasağını eleştirerek, “İşçilerin birlik ve beraberliğinden korkuyorlar. Oysa işçi bayramı resmi tatil olduğu halde bu yasaklamayı anlayamadık. Bu kadar işçilerden korkulmaması lazım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dilan Alp yeniden Taksimde

Video için tıklayın