Gündem Dilan Dursun olayında şok görüntüler

Dilan Dursun olayında şok görüntüler

05.09.2013 - 13:50 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı protestoları sırasında ağır yaralanan üniversite öğrencisi Dilan Dursun'un, polisin "Akrep" aracından attığı...

Dilan Dursun olayında şok görüntüler

Ankara'daki Gezi Parkı protestoları sırasında ağır yaralanan üniversite öğrencisi Dilan Dursun'un, polisin "Akrep" aracından attığı gaz bombası sonucu ağır yaralanmasına ilişkin kamera görüntüleri ilk kez ortaya çıktı. Hareketli MOBESE görüntüsünde, Dilan Dursun'un vurulmasından sonra kameranın yönünün değiştirilmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Dursun, Ankara'daki gösteriler sırasında polis kurşunuyla yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün cenaze töreni için Kızılay'a gitmişti. 16 Haziran'daki törende çıkan ve Ankara'nın çeşitli yerlerine yayılan olaylar sürerken, kaldığı Beştepe Kız Yurdu'na yürümek isteyen Dursun'un, başına isabet eden gaz bombası sonucu kafatası çatlamış, kafasında çökme oluşmuş, burnu kırılmış ve görme bozukluğu oluşmuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Dursun'un yaralanmasıyla ilgili Ankara Valiliği'ne başvurarak, MOBESE görüntülerini istemişti.

3 MOBESE kaydı çıktı

Savcılığa iletilen görüntülerde Dursun'un, bir Akrep aracından atılan gaz bombası sonucu yaralandığı netleşti. Görüntülere göre Dursun, bir grupla birlikte saat 12.54.02'de Kurtuluş kavşağı istikametine doğru yürüyor. Grup kamera istikametine yaklaştığında Dursun'un üzerinde beyaz tişörtü, mavi fuları, ince çift askılı çantası, siyah pantolonu ve alt kısmı beyaz, üstü siyah ayakkabıları ile görülüyor. Üç MOBESE kaydındaki görüntüler özetle şöyle:

Haberin Devamı

BİRİNCİ GÖRÜNTÜ:

Görüntülerde Dilan Dursun’un en sağ köşede yere düştüğü görülüyor. Dursun’a yakınındakiler yardım etmek istiyor. Vatandaşlar gaz bombası atan akrep araçlarına el kol işareti yaparak tepki gösteriyor. Ancak Akrep araçları Dursun’a yardım eden vatandaşları da hedef alarak gaz bombası atmaya devam ediyor. Bunun üzerine vatandaşlar, Dursun’u orta yerde bırakarak uzaklaşıyor.

İKİNCİ GÖRÜNTÜ:

Başka bir MOBESE görüntüsünde Akrep araçları gaz bombası atarak gelirken, Dilan Dursun’un sol üst köşede ağaçların altında koşarak uzaklaştığı görülüyor. Bu sırada gelen bir Akrep aracından gaz bombası atılıyor.

ÜÇÜNCÜCÜ GÖRÜNTÜ:

Dilan Dursun en iyi hareketli MOBESE’de görülüyor. Görüntülere göre Dursun, Akrep araçları yaklaşırken beyaz tişörtü ile kenardan koşarken görülüyor. Dursun gaz bombası ile vurulduğu esnada ise hareketli MOBESE’nin başka bir yönü kaydettiği görülüyor.