Gündem Dilara Gül'ün kahreden ölümü! Scooter faciasında karar çıktı

Dilara Gül'ün kahreden ölümü! Scooter faciasında karar çıktı

18.05.2023 - 10:57 | Son Güncellenme:

Şişli’de scooter kullanıcısı dansçı Dilara Gül’e çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sürücü Hakan Akçelik hakkında mahkeme kararını açıkladı.

Dilara Gülün kahreden ölümü Scooter faciasında karar çıktı

İstanbul Şişli’de 11 Temmuz 2022 tarihinde meydana gelen olayda elektrikli scooter kullanan 23 yaşındaki dansçı Dilara Gül, Hakan Akçelik’in kullandığı otomobilin kendisine çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.  Gül’ün ölümüne ilişkin açılan davanın görülmesine İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün devam edildi.

Haberin Devamı

Duruşmaya tutuksuz sanık Hakan Akçelik ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada ilk olarak Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nden gelen raporda sanık Akçelik’in tali kusurlu olduğunun belirtildiği açıklandı.  Okunan rapor sonrası söz alan Dilara Gül’ün babası Arif Gül, “Kızım ölmesi nedeni ile direkt bir maddi zarar yoktur ancak hukuk mahkemesinde açacağımız destekten yoksun kalma tazminatı için bu yönde zararım mevcuttur” dedi.

“ÇOK ÜZGÜNÜM”

Sanık Hakan Akçelik ise yaptığı son savunmada, Dilara Gül’ü hiçbir şekilde görmediğini söyleyerek, “Bu olaydan dolayı benim de psikolojik sorunlarım meydana gelmiştir. Orada ışıklandırma yoktu. Yaşanan olay sebebi ile çok üzgünüm ben de böyle bir olay olmasını istemezdim” dedi.

Haberin Devamı

1 YIL 8 AY HAPİS

Alınan son savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme sanık Hakan Akçelik’i “taksirle ölüme neden olmak” suçundan iyi hal indirimi ile 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına karar verdi.