Gündem Din polisinden peçe açılımı!

Din polisinden peçe açılımı!

17.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistanlı din adamı Şeyh Ahmed El Gamedi, eşi Cevaher Bin Ali ile katıldığı bir televizyon programı ile ülkede olay yarattı.

Din polisinden peçe açılımı


Mekke’nin eski din polisi şefi olan Gamedi’nin eşi, Dubai asıllı Suudi MBC kanalının programına peçe takmadan çıktı. Eşi ile sohbete katılan Bin Ali, makyajlı yüzü ve ojeli tırnakları ile muhafazakarları şoke etti.
Eleştiri yağmuru
Bin Ali, programda çocuklarının babalarının verdiği fetvalar yüzünden zor duruma düştüğünü anlatırken, öğretmenlerinin çocuklarına “Baban neden bunu dedi?” gibi sorular sorduğunu ve aile olarak baskıya uğradıklarını ifade etti. Gamedi, daha önce kadınların kadınların toplum içinde peçe taktığı, araba dahi kullanmadığı ülkede, kadınların makyaj yapmasının caiz olduğunu belirterek şimşekleri üstüne çekmişti.
Gamedi ise programda “İslam’a göre, kadınların yüzlerinin örtmelerinin şart olmadığını” söyledi. Suudi Arabistan dini liderinden Şeyh Abdul Aziz el-Şeyh, Gamedi için “Allah ona doğru yolu gösterecektir” derken, Twitter üzerinden “Şimdi mutlu musun? Karının fotoğrafı herkeste var” yorumları yapıldı.