Gündem Diyarbakır'daki Hizbullah operasyonunda kimse yakalanamadı

Diyarbakır'daki Hizbullah operasyonunda kimse yakalanamadı

18.01.2011 - 11:39 | Son Güncellenme:

.

Diyarbakırdaki Hizbullah operasyonunda kimse yakalanamadı

TUTUKLULUK süresini kısaltan CMK 102’nci maddesinin yürürlüğe girmesinin ardından tahliye edildikten sonra kayıplara karışan terör örgütü Hizbullahçılara yönelik Diyarbakır’da jandarmanın düzenlediği operasyonda, hiç birinin izine rastlanmadı.

CMK’nın 102’nci maddesinin yürürlüğe girmesinin ardından terör örgütü Hizbullah’ın aralarında üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 12 kişi Diyarbakır ve Batman’da tutuklu bulundukları cezaevlerinden 4 Ocak 2011 gecesi denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakıldı. Tahliye olan Hizbullah’ın üst düzey yöneticileri Cemal Tutar, Edip Gümüş, Abdulkerim Kaya, Fuat Balca, Şeyhmus Kınay ve Mustafa İpek, M.Emin Varol, Kemal Gülşen, Sinan Yakut, Muhmut Demir, Lütfü Sertkaya ve Bilal Taş, kayıplara karıştı.

Yurtdışına kaçtıkları da öne sürülen Hizbullahçılara yönelik Diyarbakır’da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri dün gece eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Merkez Bağlar İlçesi Dökümtaş Köyü ile Çınar İlçesi’nde ikamet gösteren Şehmuz Kınay ve Mustafa İpek’in adreslerine, gidebilecekleri yerlere yönelik yapılan operasyonlarda hiç kimseye rastlanılmadı.

Jandarma Hizbulçılara yönelik operasyonların sürdüğünü kaydetti.