Gündem Dizlerinden vuruldu, çatışmaya girdi! Çağlayan'daki kahraman polis eski özel harekatçı çıktı

Dizlerinden vuruldu, çatışmaya girdi! Çağlayan'daki kahraman polis eski özel harekatçı çıktı

08.02.2024 - 08:09 | Son Güncellenme:

İstanbul Adalet Sarayı polis kontrol noktasında gerçekleştirilen saldırıda teröristleri durduran kahraman polisle ilgili bilgiler ortaya çıktı.

İstanbul Çağlayan’da bulunan Adalet Sarayı’nın önünde önceki gün yaşanan ve bir vatandaşın ölümü, 2 teröristin ise etkisiz hale getirilmesiyle sonuçlanan terör saldırısı sonrası başlatılan soruşturmada, aralarında terör örgütü DHKP-C’nin kilit isimlerinin de bulunduğu 90 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

METROBÜSLE GELDİLER

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Esenyurt’ta metrobüse binip Çağlayan durağında inen Emrah Yayla ve Pınar Birkoç isimli teröristler, adliyenin D kapısının karşısındaki alan kontrolünden sorumlu polisler tarafından durduruldu.

GBT KONTROLÜ

Bu sırada GBT için kimlik istenen Birkoç, çantayı açar gibi yaparak biber gazı sıktı, terörist Yayla da silahı çıkarıp polislere ateş açmaya çalıştı.

KURŞUN İZLERİ

Kuru sıkıdan bozma olduğu belirtilen silahın tutukluluk yaptığı öğrenildi. Çatışmada kahraman polisler tarafından etkisiz hale getirilen teröristlerden Yayla’da tek, Birkoç’ta ise 3 kurşun izi tespit edildi.

Dizlerinden vuruldu, çatışmaya girdi Çağlayandaki kahraman polis eski özel harekatçı çıktı

KAHRAMAN ESKİ ÖZEL HAREKÂTÇI

Öte yandan teröristleri durduran kahraman polisle ilgili de bilgiler ortaya çıktı. Hürriyet'te yer alan bilgilere göre, vurulduktan sonra teröristleri etkisiz hale getiren polisin eski bir özel harekatçı olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

DİZİNDEN VURULDU, ÇATIŞMAYA GİRDİ

Polis memuru, dizinden yaralı olmasına rağmen Emrah Yayla ve Pınar Birkoç’la çatışmaya girdi. Birkaç metre mesafeden karşılıklı tabancalar ateşlendi. Polis memuru ilk olarak Emrah Yayla’yı ardından da Pınar Birkoç’u etkisiz hale getirdi.

Dizlerinden vuruldu, çatışmaya girdi Çağlayandaki kahraman polis eski özel harekatçı çıktı

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

İstanbul Adalet Sarayı polis kontrol noktasında gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında adliye çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Adliyenin C Kapı girişinde bulunan demir kapıdaki kurşun izleri ise dikkat çekti.

Dizlerinden vuruldu, çatışmaya girdi Çağlayandaki kahraman polis eski özel harekatçı çıktı