Gündem Doğu da Batı da bu sahnede buluşuyor

Doğu da Batı da bu sahnede buluşuyor

20.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sahnesini klasik müzikten caza, pop müzikten rock’a uzanan türlere ayıran ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), gelecek hafta müzikseverleri önemli etkinliklerle ağırlayacak.

Doğu da Batı da  bu sahnede  buluşuyor

Kültürlerarası müzik çalışmalarıyla başarılı projelere imza atan Orhan Osman, Balkan Ekspres ile İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na konuk olacak. Kendine has buzuki çalma stili ve dünya müziği alanındaki çalışmalarıyla tanınan Buzuki Orhan’a sahnede Beatbox’ı geleneksel hip-hop etkisinden çıkaran Skiller ile Bulgaristan’ın önemli folk ve caz gitaristi Ateshhan Yuseinov eşlik edecek. Farklılıkların buluşacağı bu konser programı, 23 Ocak Pazartesi 20.00’de başlayacak.

Türk Müziği hareketinin mihenk taşlarından biri olan ve halk müziğini derlemek, arşivlemek konularında önemli işlere imza atan Muzaffer Sarısözen’in izinden giderek Türk müziğini gelecek kuşaklara aktarmak ve dünyaya duyurmak için yeni bir çalışmaya imza atan Cihat Aşkın, 25 Ocak Çarşamba günü CRR’de olacak. İBB CRR Konser Salonu için özel olarak hazırlanan bu projede, Aşkın’a Cengiz Özkan eşlik edecek. Proje kapsamında Muzaffer Sarısözen tarafından derlenen ve günümüzde Cihat Aşkın tarafından yeniden düzenlenerek dünya sahneleri için hazırlanan eserler seslendirilecek. ‘Muzaffer Sarısözen ve Yeni Halk Müziği’ başlıklı konser 20.00’de başlayacak.

Geçmişten bugüne

Verdiği konserlerle adından söz ettiren proje sanat yönetmeni ve piyanist Tutu Aydınoğlu, geçmişten günümüze yaşamış olan Avrupalı klasik müzik bestecilerinin yaşamları süresince Osmanlı padişahları ve Türk hayranlığı ile bestelediği eserlerinin seslendireceği ‘Batı Müziğinde Osmanlı İzleri’ adlı konser programıyla CRR’ye geliyor. J. P. Rameau, G. Handel, A. Hasse, C. W. Gluck, J. Haydn, V. A. Mozart, L. van. Beethoven, K. M. Weber, G. Rossini, J. Bizet, E. P. Alvars ve F. Liszt eserlerini kapsayan geniş bir kronolojik sıra ile devam edecek olan program 27 Ocak Cuma günü 20.00’de gerçekleşecek.

Kazancı Bedih anılacak

Doğu da Batı da  bu sahnede  buluşuyor


İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, sıra gecesi geleneğini bir nesle yeniden hatırlatan ve kazancılık mesleği nedeniyle Kazancı Bedih namıyla bilinen usta sanatçı Bedih Yoluk’u, 28 Ocak Cumartesi günü CRR’de bir konserle anacak. Kazancı Bedih’in oğlu Naci Yoluk ve arkadaşlarının geleneksel sıra gecesi icrasının yanında geniş bir orkestra eşliğinde gerçekleştireceği ‘Kazancı Bedih Anma Konseri’, 20.00’de yapılacak. Halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek bu geceye Selahattin Alpay, Bedri Ayseli, Ender Balkır, Bekir Çiçek, Adile Kurt Karatepe ve Münevver Özdemir konuk sanatçı olarak katılacak.