Dünya Ölüm evi! İskeletleri onlarca yıl sonra 'Kurt İni'nden çıktı

Ölüm evi! İskeletleri onlarca yıl sonra 'Kurt İni'nden çıktı

01.05.2024 - 13:14 | Son Güncellenme:

Onlarca yıldır 'Kurt İni'nde gizli kalmış iskeletler, amatör arkeologların tüyler ürperten keşfiyle gün yüzüne çıktı. Korkunç keşif dünya medyasında da geniş buldu. Alman medyası, toplu katliam ihtimalinin üzerinde dururken, savcılar soruşturma başlattı.

Ölüm evi İskeletleri onlarca yıl sonra Kurt İninden çıktı

Derleyen: Ayşe Kısakürek Amatör arkeologlar, Polonya'da bulunan eski Nazi askeri karargâhında tüyler ürperten bir keşfe imza attı.

Haberin Devamı

KEŞFİ ÇEVRELEYEN GİZEM SÜRÜYOR

Amatör arkeologlar, Nazi savaş suçlusu Hermann Göring'in günümüz Polonya'sındaki Hitler'in Wolfsschanze (Kurt İni) askeri karargahındaki eski evinin altında elleri ve ayakları eksik beş insan iskeleti ortaya çıkardılar.

Bir aileye ait olduğuna inanılan kalıntılar, Nazi liderlerinin İkinci Dünya Savaşı'nın büyük bölümünü geçirdiği kuzeydoğudaki Kętrzyn kasabası yakınlarındaki alanda yapılan kazıların bir parçası olarak keşfedildi.

Kurbanların kimliği, gömülme koşulları ve Reichsmarschall'ın (Nazi Nazi Almanyası'nın en yüksek askeri rütbesi) evde yaşarken kemiklerin orada olduğunu bilip bilmediği de dahil olmak üzere, ilk olarak Alman Der Spiegel dergisi tarafından bildirilen tüyler ürpertici keşifle ilgili gizem sürüyor.

Haberin Devamı

'BULDUĞUMUZ EN KORKUNÇ ŞEY'

Ormanlık bir bozkırda yer alan heybetli tuğla bina, günümüzde doğaya teslim olmuş durumda. Relikte der Geschichte (Tarihin Kalıntıları) dergisinin yayıncısı Oktavian Bartoszewski, Gdańsk merkezli Fundacja Latebra ekibinin bu alanda yıllardır çalıştığını ve sıklıkla tabak takımı ve aletler gibi sıradan ev eşyalarını ortaya çıkardığını söyledi.

Karanlık turizmin yükselişiyle birlikte Fundacja Latebra, yılda 200 binden fazla ziyaretçiyi çeken Kurt İni'nde arkeolojik araştırma yapmak için açık izne sahip birkaç kuruluştan biri.

Bartoszewski projeyi belgeleyen bir sosyal medya videosu yayınladı. Ekibin Şubat ayında, 1945'te yanan evin ahşap zemini üzerinde çalışma yaparken yeraltında keşfettikleri kafatası hakkında 'tamamen şok' olduklarını söyledi. Ekip, derhal yerel polise haber verdi.

Bartoszewski, "Yöneticiler ve adli bilimciler genel bir bakış elde ettikten ve yakın zamanda işlenen bir suça işaret eden hiçbir şey ortaya çıkmadıktan sonra, iskeletin açığa çıkarılmasına karar verildi" dedi.

Devam eden kazılarda beş iskelet daha ortaya çıkarıldı. Analizler bunların üç yetişkin, bir genç ve yeni doğan bir bebek olduğunu ortaya koydu. Bartoszewski, yeni doğan bebeğin iskeleti hakkında, "Bu bulduğumuz en korkunç şeydi" dedi ve şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Hepsi aynı yönde yan yana yatıyorlardı.”

TÜYLER ÜRPERTEN DETAYLAR

Hiçbirinde giysi veya başka kişisel eşya izi yoktu, bu da cesetlerin muhtemelen oraya yerleştirilmeden önce soyulmuş olduğu anlamına geliyor. Diğer kalıntılardan daha ince olan el ve ayak kemiklerinin çürümüş olması mümkün olsa da, bunların kesilmiş olması ihtimali de göz ardı edilemiyor.

Ölüm evi İskeletleri onlarca yıl sonra Kurt İninden çıktı

Fotoğrafta, Adolf Hitler'in, Hermann Goring'i 1941'de Kurt İni'nde kabul ettiği anlar görülüyor

Göring'in cesetlerin yaşadığı yerin altına gömüldüğünün farkında olup olmadığı veya savaştan sonra oraya bırakılıp bırakılmadıkları konusunda çok sayıda spekülasyon var. Alman medyası, ailenin büyük ihtimalle Naziler tarafından gerçekleştirilen bir toplu katliamın kurbanı olabileceğini yazdı. Polonyalı savcılar soruşturmayı sürdürüyor.

Hitler ve Göring'in yanı sıra Martin Bormann, Wilhelm Keitel ve Alfred Jodl'un da aralarında bulunduğu kıdemli Naziler, Kurt İni'ni, Holokost'un zulmünün yanı sıra askeri kampanyaların planlanacağı izole, iyi korunan bir kompleks olarak kullandılar.

Haberin Devamı

İDAM ARİFESİNDE SİYANÜR HAPIYLA GELEN ÖLÜM

Hitler, savaş sırasında Kurt İni'nde diğer yerlerden daha fazla zaman geçirdi. Burası ayrıca, Alman kontu Claus Schenk Graf von Stauffenberg'in, Führer'e başarısız bir suikast girişiminde bulunmak amacıyla meşe masanın altına bomba içeren bir evrak çantası yerleştirdiği 20 Temmuz 1944'teki başarısız darbenin gerçekleştiği yerdi.

Ölüm evi İskeletleri onlarca yıl sonra Kurt İninden çıktı

Hitler'in atanan yardımcısı ve varisi ve Luftwaffe (Nazilerin hava savaş birimi) Başkanı Göring, Nürnberg Uluslararası Askeri Ceza Mahkemesi'nde yargılanan en yüksek rütbeli Nazi yetkilisiydi. 1946'da planlanan idamın arifesinde bir siyanür hapıyla kendini öldürdü.