Gündem Erdoğan'dan Özel'in sözlerine tepki: Darbe şakşakçılığı yapmasın!

Erdoğan'dan Özel'in sözlerine tepki: Darbe şakşakçılığı yapmasın!

21.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur'da CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'darbe' sözlerine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta ve Burdur mitinglerinde vatandaşlara seslendi. Isparta 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlarla buluşan Erdoğan, ekonomik programın sonuçlarının bu yılın ikinci yarısından itibaren görülmeye başlanacağını söyledi. Erdoğan, özetle şöyle devam etti:

Haberin Devamı

GÖSTERGELER GAYET İYİ: Esasen genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi. Milli gelirimiz, istihdamımız, üretimimiz, ihracatımız, tarihimizin en yüksek seviyesinde. Enflasyon düştükçe, ekonomideki bu olumlu tablonun getirilerini çalışanlarımıza ve emeklilerimize daha iyi yansıtma imkanı bulacağız. Bunun dışındaki palavralara sakın ha kanmayın. Eski Türkiye’de bu palavracı siyaset anlayışı yüzünden ülkenin onlarca yılı heba edildi. Güvensizliğin, istikrarsızlığın, programsızlığın, plansızlığın, kol gezdiği bir ülkede herkes kaybeder, en çok da çalışanlar ve emekliler kaybeder.

Erdoğandan Özelin sözlerine tepki: Darbe şakşakçılığı yapmasın

İKİ KAT BÜYÜTEBİLİRİZ: (Meydanda 35 bin kişinin bulunduğunu belirterek) Milli geliri üç kat büyüttük, önümüzdeki süreçte iki kat daha büyütebiliriz. Böylece hepimiz daha iyi refah seviyelerine kavuşabiliriz. Ama bunu oturup sadece eleştirerek veya yattığımız yerden ahkam keserek değil, çalışarak, hem de çok çalışarak yapmamız gerekiyor. Hiç çalışmadan dünyanın en yüksek refah seviyesinde bir hayat yaşamayı umut etmenin adı hayalperestlik değil, başka bir şeydir.

Haberin Devamı

SAVUNMA SANAYİİNDE YÜZDE 80: Daha düne kadar neredeyse tamamen dışa bağımlı bir savunma sanayimiz var. Yüzde 20’si yerli. Ve ne yapıyorsun sen? Hiçbir şey. Biz geldik, bu yüzde 20’yi yüzde 80’e çıkardık. Şu anda aynı alanda dünyanın önde gelen ihracatçıları arasına girdik. İHA teknolojisinde dünyanın ilk 3 ülkesinden biriyiz. Milli savaş uçağımız KAAN’la 5’inci nesil uçak yapabilen dünyadaki 4 ülkeden 1’i olduk. Aynı tabloyu makineden gıdaya, giyimden seramiğe, turizmden müteahhitliğe her alanda görmek mümkün.

BUNLARA YANILDIKLARINI GÖSTERDİK: Bu milletin morali, Çanakkale’de yedi düvel üzerine geldiğinde çökmedi. En zor şartlarda, ‘Milli Mücadele’de çökmedi. Rahmetli Adnan Menderes’in bedenini canıyla ödediği demokrasi mücadelesinde yaşanan o kesintilerde çökmedi. Daha başımıza gelen nice badirelerde çökmedi. Gezi’sinden, 15 Temmuz’una, son dönemde maruz kaldığımız onca saldırılarda çökmedi. Aslında bunlara yanıldıklarını, 14-28 Mayıs seçimlerinde sandıkta gösterdik ama bunlar hala anlamadı, anlamayacaklar. Şimdi 31 Mart’ta bunlara bunu anlatmaya hazır mıyız?

Haberin Devamı

YEPYENİ TÜRKİYE: Türkiye olarak bilinen ve bilinmeyen yardımlarımızla Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız. Rabb’im oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun diyoruz. Bizim hem kendi insanımız, hem dünyadaki tüm mazlumlar için yapacağımız en iyi şey birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkarak ülkemizi hedeflerine ulaştırmaktır. Bunu başardığımızda artık yepyeni bir Türkiye, yepyeni bir bölgeye, yepyeni dünyaya Allah’ın izniyle gözlerimizi açacağız.

Erdoğandan Özelin sözlerine tepki: Darbe şakşakçılığı yapmasın

'BIRAKSIN DARBE ŞAKŞAKÇILIĞINI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burdur Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde şunları söyledi:

HEPSİ AYRI TELDEN ÇALIYOR: Deste deste para balyalarından yapılan kuleleri inanıyorum ki siz de televizyonlarda izlediniz. Acemi genel başkan dahil, parti yöneticilerinin hepsi ayrı telden çalıyor. Hiç kimse şüphe bulutlarını giderecek makul, mantıklı ve tutarlı bir cümle kurmuyor, kuramıyor.

DARBEYE SEVİNECEKMİŞ: Özgür efendinin bizzat kendisi ise akılla, mantıkla bağdaşmayacak, garip, darbe açıklamaları yapıyor. Darbecilerden kendisine milli iradenin yerle yeksan edildiğine dair telefon gelecekmiş. Ee o da bunu ‘gençler yapıyor’ diye sevinecekmiş. Gerçi bunların devrik genel başkanları da, darbecilerin tanklarının arasından kaçmış, kahvesini Bakırköy Belediyesi’nde yudumlayarak işin sonucunu beklemişti. Özgür efendi bıraksın bu darbe şakşakçılığını.

Haberin Devamı

MİLLETTEN ÖZÜR DİLESİN: Özgür efendi yanına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı da alsın. Türk siyasetine bulaştırdıkları bu lekeden dolayı milletten özür dilesin.

CHP'YE DOLAR TEPKİSİ 

DESTE DESTE DOLARLARLA NEREYE GİDERSİN: (Isparta’ya 21 yılda 76 milyar liralık yatırım yapıldığını, 31 Mart’tan sonra belediyelerle iş birliği içinde çok daha fazlasını ekleyeceklerini belirterek): Değerli kardeşlerim, bizim için en büyük mükafat, insanlarımızın gönüllerinden kopararak söze döktükleri, ‘Allah razı olsun’ duasıdır. Yaptığımız eserlerle gök kubbede hoş bir seda bırakmadıktan sonra siyasetin, hükümetin, ünvanların ne önemi var? Hep ‘medeniyet’ diyoruz. ‘Medeniyet davası’ diyoruz. Medeniyet, içi boş kavgalarla, kimseye faydası olmayan polemiklerle, ülkenin vaktini ve enerjisini boşa harcayarak inşa edilmez, geliştirilmez. Deste deste dolarlarla nereye gidersin? İşte şimdi CHP’nin belediye başkan adayı deste deste dolarlarla İstanbul’da seçim kazanmak istiyor. Ben Ispartalı kardeşlerime İstanbul’daki hemşehrilerini arayarak onları da dikkatle uyarmalarını istiyorum.

Haberin Devamı