Gündem Donanmaya hava şemsiyesi

Donanmaya hava şemsiyesi

13.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk milli hava savunma harbi güdümlü mermisi HİSAR’ın deniz versiyonu, ilk milli fırkateyn İstanbul’un üzerindeki ilk milli lançer MİDLAS’tan başarıyla fırlatıldı.

Donanmaya hava şemsiyesi

AYDIN HASAN Ankara - Savunma Sanayii Başkanlığı himayesinde başlatılan ve Roketsan sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında Millî Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), ilk kez TCG İstanbul fırkateyninden füze ateşledi.

Haberin Devamı

Sırada SİPER var

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, şunları söyledi: “Türkiye’de ilk defa millî bir hava savunma füzesi, millî lançer kullanılarak bir deniz platformundan ateşlenmiş oldu. Önümüzdeki dönemde; SİPER, SAPAN ve ATMACA Füzeleri de MİDLAS’tan atılabilecek olup, ilerleyen dönemlerde uzun menzilli diğer güdümlü mermilerin de MİDLAS’tan atımını gerçekleştireceğiz inşallah. Donanmamızın kazandığı ‘millî hava savunma şemsiyesi’ ülkemize hayırlı olsun.”

ADVENT sistemi kullanıldı

Gerçekleşen atışlı testlerde önemli bir diğer başarı da TCG İstanbul’da bulunan millî savaş yönetim sistemi ADVENT başta olmak üzere diğer tüm gemi radar/sensör ve atış kontrol sistemlerinin entegre bir şekilde kullanılarak HİSAR-D RF Füzesi’ni fırlatması oldu. Böylece HİSAR-D RF Füzesi’nin TCG İstanbul’dan güvenli ayrılma testi de başarıyla tamamlandı.