Gündem Dövme yaptıranlar dikkat! Organlara bile zarar verdiği açıklandı

Dövme yaptıranlar dikkat! Organlara bile zarar verdiği açıklandı

01.03.2024 - 20:09 | Son Güncellenme:

Bir kez yaptıran vazgeçemiyor. Kimi güzel bir anıyı, kimi istediği bir sembolü bu yolla üzerinde taşıyor. Evet söz konusu dövme. Dövme yaptırmak revaçta ama yapılan araştırmalara göre tehlikeleri de var. Yanlış kullanılan mürekkep organlara bile zarar verebiliyor. Ayrıntılar Kanal D Ana Haber'de ortaya çıktı...

Uzmanlar uyarıyor. Dermatolog Doç. Dr. Ayşenur Botsalı "Dövmeler meshane gibi ya da karaciğer gibi organlarda kanser yapıcı özelliğe sahipler. Ama olgu bazında kanser yapıcı hiçbir etki yok" dedi.

Haberin Devamı

Dövme yaptıranlar dikkat Organlara bile zarar verdiği açıklandı

BİR YAPTIRAN BİR DAHA VAZGEÇEMİYOR

Bir yaptıran dövmeden vazgeçemiyor. Kolunu, yüzünü, neredeyse tüm vücudunu dövme ile kaplatanlar var. Dövmenin bilinmeyen ve organları hedef alan gizli bir etkisi var.

Dövme yaptıranlar dikkat Organlara bile zarar verdiği açıklandı

Doç. Dr. Botsalı "O kadar farklı bir çeşitlilikte ki kullanılan boya malzemeleri, bunların içerisinde kartuş tonerinden tutun da araba boyasına kadar tespit edilmiş. Bu boya maddeleri lenf notlarına taşınıyorlar, kan dolaşımına karışıp karışmadığı ise maalesef net değil." dedi.

O MÜREKKEPLER MERCEK ALTINA ALINACAK

Dövme için kullanılan o mürekkeplerin mercek altına alınacağı belirtildi. Amerika Gıda ve İlaç İdaresi mürekkepleri inceledikten sonra çalışma yapacak.

Dövme yaptıranlar dikkat Organlara bile zarar verdiği açıklandı

AĞIR METALLER OLABİLİR

Bu dövme boyalarının içerisinde insan organizmasına uygun olmayacak kadar ağır metallerin olabileceği belirtiliyor.