Gündem Düğünde bahşiş faciası

Düğünde bahşiş faciası

19.10.2009 - 09:14 | Son Güncellenme:

Otobüs gelin arabasının yolunu kesmeye kalkıştı, altı kişi öldü. Yaralıları taşımaya araçlar yetmedi

Düğünde bahşiş faciası

ELAZIĞ'ın Baskil İlçesi'nde düğün konvoyunda, gelin arabasının önünün bahşiş almak için kesilmesi nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında ölen 6 kişinin cenazeleri gözyaşlarıyla toprağa verildi. Kazada yaralanan 88 kişi bölgedeki hastaneleri doldururken, yaralanmayan gelin ve damadın en mutlu günleri kabusa dönüştü.

Baskil'de oturan Filiz Tatar ve Taner Tüten adlı gençler, dün yapılan düğünle hayatlarını birleştirdi. Düğünün ardından, oluşturulan uzun düğün konvoyu Baskil'de tur atmaya başladı. İlçe girişinde Vahap Özgül'ün kullandığı 06 VKG 35 plakalı, gelinin de içinde bulunduğu otomobil, Yakup Özbey yönetimindeki 23 FL 985 plakalı belediye otobüsüyle çarpıştı.

Kazaya daha sonra, Sami Borulday yönetimindeki 23 FL 986, Hasan Turan'ın kullandığı 06 PEE 71 plakalı belediye otobüsleri ile Serkan Ölmez'in kullandığı 23 HC 534 plakalı kamyonet ve Orhan Tüten'in kullandığı 23 DY 969 plakalı otomobil de karıştı.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Kazada Ahmet Özen (55), Arif Solmaz (76), Abide Ceylan (56), Hasan Turan (50), Mehmet Fuat Özturan (36) ve Elif Öztüran (78) yaşamlarını yitirdi. Kazada 88 kişi de yaralalandı.

Zincirleme kazanın ardından ortalık savaş alanına döndü ve tam bir can pazarı yaşandı. Emniyet telsizlerine yansıyan anonsta il genelindeki tüm ambulansların Baskil'e sevk edilmesi istendi. Bir taraftan ambulanslar, bir taraftan sivil araçlarla yaralılar Elazığ'daki hastanelere taşındı. Hastanelerde kargaşa yaşanırken Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Eğitim ve Araştırma ile Harput Devlet hastaneleri yaralılarla doldu. Gelen yaralılar bu hastanelerde yer kalmadığından özel hastanelere de sevk edildi. Bu arada başka ilçelerden gelen acil hastalar, hastaneler dolduğu için özel hastanelere yönlendirildi.

BELEDİYE OTOBÜSÜ BAHŞİŞ ALMAK İÇİN YOL KESMİŞ
Baskil İlçesi'nde meydana gelen kazanın nedeninin gelin arabasının önünü keserek bahşiş almadan kaynaklandığı öğrenildi. Düğün sonrası şehir turu atan gelin konvoyunun önü ilçe girişinde Yakup Özbey yönetimindeki 23 FL 985 plakalı belediye otobüsüyle kesildi. Vahap Özgül'ün kullandığı 06 VKG 35 plakalı gelini taşıyan araç, yol kesen otobüse çarparken, gelin arabasının arkasından gelen Sami Borulday yönetimindeki 23 FL 986, Hasan Turan'ın kullandığı 06 PEE 71 plakalı belediye otobüsleri ile Serkan Ölmez'in kullandığı 23 HC 534 plakalı kamyonet ve Orhan Tüten'in kullandığı 23 DY 969 plakalı araçlar zincirlerme olarak birbirine çarptı.

GELİN VE DAMAT YARA ALMADAN KURTULDU
Feci kazada gelin ve damat yara almadan kurtuldu. Olay yerinde bir açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, kazanın bahşiş almak için yol kesemden kaynaklandığını belirterek, “Bölgede bir gelenek olan gelin arabasının önünü kesme olayı burada da yapılmış. Kazada bu nedenle meydana gelmiş” dedi. Belediye otobüs şoförü Yakup Özbey'in gözaltına alındığı öğrenildi.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ
Kazada ölen 6 kişinin cenazeleri, bugün düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenaze törenine AK Parti Milletvekili Necati Çetinkaya, Kaymakam Mustafa Irmak, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve ilçe halkı katıldı.

Ahmet Özen, Arif Solmaz, Abide Ceylan, Mehmet Fuat Özturan ve Elif Öztüran'ın cenazeleri, öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Şefkat Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Belediye otobüs şoförü Hasan Turan'ın cenazesi ise eski Baskil Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kazada yaşamını yitirenlerin yakınları, mezarlıkta göz yaşlarına boğuldu, ağıtlar yaktı.