Gündem ‘Duman' 18 bin uyuşturucu hapı ortaya çıkardı

‘Duman' 18 bin uyuşturucu hapı ortaya çıkardı

01.10.2008 - 11:32 | Son Güncellenme:

.

‘Duman 18 bin uyuşturucu hapı ortaya çıkardı

ADANA'da, son 1 yıl içinde yapılan operasyonlarda ortaya çıkardığı uyuşturucu kaçakçılığıyla uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyası olan polis köpeği ‘Duman', bayram sonrası okul önlerinde piyasaya sürüleceği öne sürülen 18 bin Ecstacy hapı buldu.
İhbarı değerlendiren Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu madde olduğu öne sürülen Yurt Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenledi. Polis, 25 yaşındaki Abdusselam Makas ve eniştesi 44 yaşındaki Bilal Kara’nın oturduğu evin etrafını kuşatıp, geniş güvenlik önlemi aldı. Ardından, Cumhuriyet Savcılığı'ndan özel izinle operasyon yapılan evde uyuşturucu madde araması yapıldı. Uyuşturucu madde bulamayan polis, bu kez özel eğitimli narkotik köpeği ‘Duman’ ile evi bir kez daha aradı.
Her türlü narkotik madde konusunda eğitimli olan ‘Duman', evin balkonundaki barbekünün yanına geldiğinde tepki verdi. Peş peşe havlayıp, patisiyle vurarak, orada bir şey olduğunu haber veren köpeğin bu uyarısı üzerine, polisler, barbekü içindeki turşu dolu bidonları inceledi. Daha önce de yaptıkları incelemede barbeküde bir şey bulamayan polis, ‘Duman'ın tepkisi üzerine yaptıkları ikinci aramada, turşu dolu bidonlardan birinin içinde piyasa değeri 180 bin YTL olan 18 bin uyuşturucu Ecstacy hap olduğunu fark etti.
Uyuşturucu madde satıcılığından sabıkalı Abdusselam Makas ile eniştesi gözaltına alındı. İlk ifadesinde, hapları yurt dışından getirttiğini itiraf ettiği belirtilen Makas'ın, Ramazan Bayramı sonrası hapları, okul önlerinde ve eğlence merkezlerinde öğrencilere, gençlere satmayı planladığı öne sürüldü. Makas sorgusundan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, eniştesi Kara tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Adana’daki narkotik operasyonlarında görev alan ‘Duman’ adlı narkotik köpeği, son bir yıl içindeki operasyonlarda 2.5 milyon ‘Captagon’ adlı uyuşturucu hap, 42 kilo eroin, 96 kilo esrar bulmuştu.