Gündem DÜNÜN KADINA ŞİDDET BİLANÇOSU: 2 ÖLÜ, 1 YARALI! Kaçarak evlendiği adam Azrail’i oldu

DÜNÜN KADINA ŞİDDET BİLANÇOSU: 2 ÖLÜ, 1 YARALI! Kaçarak evlendiği adam Azrail’i oldu

05.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bir çocuk annesi 18 yaşındaki Özge Tingir’i 2 yıl önce kaçarak evlendiği eşi 25 yaşındaki İbrahim Tingir 30 yerinden bıçaklayıp boğazını keserek öldürdü

DÜNÜN KADINA ŞİDDET BİLANÇOSU: 2 ÖLÜ, 1 YARALI Kaçarak evlendiği adam Azrail’i oldu

Aydın’ın İncirliova ilçesinde çocuk yaşta evlenip anne olan Özge Tingir hayatının baharında, kocasının bıçak darbeleriyle yaşama veda etti. Özge Tingir’in kısacık yaşamı, Türkiye’deki kadın dramının bir özeti oldu: 16 yaşında evlendi, 17’sinde anne oldu, 18’inde kocası tarafından sırtından bıçaklanıp boğazı kesilerek öldürüldü.
Korkunç olay, önceki gün saat 19.00 sıralarında İncirliova’nın Zafer Mahallesi, Hacı Ali Obası Caddesi Numara 39’daki evde meydana geldi.

İlk heyecan ve kabus
Özge Tingir’in Azrail’i, çocukluktan genç kızlığın ilk basamaklarına adım atarken karşısına çıkmıştı. Henüz 16 yaşındaydı ve plastik doğrama işiyle uğraşan İbrahim Tingir’le tanıştı. Yüreğinde bir kıpırtı oldu ve o ilk heyecanı hiç bitmeyecek bir aşk sandı. Yakınlarının uyarılarına aldırmayıp kaçarak evlendi.
Evliliğe yaşı tutmadığı için nikahsız olarak yaşamaya başlayan çiftin, bir yıl sonra “Kezban” adını verdikleri bir kız çocukları dünyaya geldi. Özge Tingir’in geçen 30 Kasım’da 18 yaşını doldurmasıyla, çiftin, İncirliova Belediyesi’nde düzenlenen törenle resmi nikâhları kıyıldı.
Nikâhtan sonra İbrahim Tingir karşılıksız çek suçundan cezaevine girdi ve Özge’nin mutluluk tablosu da kabusa döndü.

Babaevine dönmüştü
Eşinin cezaevine girmesinin ardından Özge Tingir, kızıyla birlikte kayınpederi Orhan Tingir’in evine yerleşti. Ancak, eşinin cezaevine girmesinin ardından erkeklerle ilişkisi olduğu söylentileri üzerine genç kadının huzuru kaçtı. Eşinin ailesi ile bu nedenle arası açılan Özge Tingir, iki hafta önce, belediyede işçi olarak çalışan babası Durmuş Sert’in evine döndü.
Geçen pazar günü tahliye olan İbrahim Tingir, kayınpederinin evine gidip eşini almak istedi. Ancak, Özge Tingir, söylentilere inanıp kendisini suçlayan eşinin bu isteğini geri çevirince, aralarında tartışma çıktı. Tartışma üzerine İbrahim Tingir, kızını alıp ayrıldı.

Katil pencereden girdi
Ertesi gün tekrar kayınpederinin evine gelen İbrahim Tingir, kendisine kapıyı açmayan eşine sinirlenip açık olan pencereden içeri girdi. Tingir, belinden çıkardığı bıçakla eşini sırtından bıçaklayıp boğazını keserek, kaçtı.Yakınlarının haber vermesi üzerine gelen polis ve 112 Acil Servis ekipleri Özge Tingir’in öldüğünü belirledi. Özge Tingir’in İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsisinde, boğazının kesilip 30 yerinden bıçaklandığı belirlendi. Polis, olaydan sonra kaçan İbrahim Tingir’in yakalamaya çalışıyor.

Haberin Devamı

TARTIŞTIĞI EŞİNİ BIÇAKLA ÖLDÜRDÜ
Uşak’ta 25 yaşındaki Hatice Karaca, tartıştığı eşi 29 yaşındaki M.K. tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
Boya badana işleri ile uğraşan M.K., saat 01.00 sıralarında Alaybey Mahallesi, Turgay Sokak’taki evine alkollü geldi. M.K ile eşi Hatice Karaca arasında, akraba ziyaretlerine gitme konusunda tartışma çıktı. Tartışmanın uzaması üzerine sinirlenen M.K., mutfakta aldığı bıçağı rastgele eşini vücudunun çeşitli yerlerine sapladı. Kanlar içinde yere Karaca, olay yerinde yaşamını yitirdi. Komşuların gürültüyü duyarak haber vermesi üzerine gelen polis ekipleri, M.K.’yi gözaltına aldı.
YAVUZ KUŞDEMİR Uşak DHA

Sigara yüzünden 13 yıllık eşini hastanelik etti
Kadına şiddet haberlerinden biri de Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Kurcuova köyünden geldi. Özel bir arazide bekçilik yapan 13 yıllık eşini “Sen sigara mı içiyorsun?” diyerek dövdü.
Ramazan Çetiner (40), iddiaya göre, evde kendisine ait olmayan sigara paketleri bulunca, eşi G.Ç.’ye (31) “Bu sigaralar kimin?” diye sordu. Kadın “Babamın sigaraları, yarın götürüp ona vereceğim” dedi. Bu cevaba inanmayan Ramazan Çetiner”Yalancı. Sen sigara mı içiyorsun?” diyerek eşini yumruklamaya başladı ve küfür etti.
Kadının dudağı patladı ve vücudunda zedelenme meydana geldi. Kavganın ardından bir fırsat bulan G.Ç., gürültüye uyanan en küçük kızı 6 yaşındaki C.Ç.’yi de alarak aynı köydeki babası M.M.’nin (65) evine sığındı.

Karakola başvurdu
Sabaha karşı kızını evinin kapısında gören baba, G.Ç.’yi Yatağan Devlet Hastanesi’ne götürüp muayene ettirdi ve 30 gün iş göremez raporu aldı. Genç kadının dudağında, kafasında ve vücudunda darp izlerine rastlanırken G.Ç., Kavaklıdere Jandarma Karakolu’na giderek kocasından şikâyetçi oldu.
13 yıldan bu yana sürekli dayak yediğini ve hakarete uğradığını söyleyen Gülten Çetinerşunları anlattı:
“Eşimden 13 yıldır şiddet görüyorum, en ufak tartışmamızda sürekli bana yumruk atıyor, sofradayken tabakları kafama fırlatıyor. İki hafta önce yine beni dövdü yumruk attı. Bu sırada parmağındaki yüzük sağ şakağımı yırttı, neredeyse gözümü çıkartacaktı. Çocuklarımın hatırına bunca zaman dayandım ama artık gücüm kalmadı.”