Gündem E-bordo Nedir? Ne işe Yarar?

E-bordo Nedir? Ne işe Yarar?

02.04.2016 - 10:02 | Son Güncellenme:

E-bordro vatandaşın aktif olarak kullandığı hizmetlerden birisidir. E-bordro emekli sandığı emekli maaşına ilişkin bilgiler edinebilirsiniz. E-bordro ile ilgili daha fazlası yazımızda mevcuttur.

E-bordo Nedir Ne işe Yarar

Bordro, devlet çalışanlarının yani memurların; maaş girdi ve çıktılarının, maaşı üzerindeherhangi bir kesintinin olup olmadığını görüp, maaş hareketlerini takip edebilmesi içinoluşturulmuş olan bir belgedir. Önceki yıllarda bordro belgesini alabilmek için uzun bir sürebeklemeniz gerekmekteydi. Ancak artık günümüz teknolojinin de oldukça ilerlemesi ile her türlüişlemimizi internet yolu ile yapabiliyoruz.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!


EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet üzerinden yapılan bir çok uygulama ve işlemsayesinde artık hayatımızda yapmamız gereken önemli işleri kolayca yapabiliyoruz. Devletdairesine ait işlemlerimizi de internet üzerinden yapabilmek bizim için oldukça önemli biruygulamadır. Kurum ve kuruluşlara gitmeden, sıra beklemeden yapılabilen devlet dairesiişlemleri artık internet üzerinden dakikalar içerisinde yapılabilmektedir.E¬Bordro ise internet sistemini kullanarak aldığımız bordro belgesidir. İnternet üzerindenyapılmış olduğu için E Bordro denmiştir. Daha önceki yıllarda bordro belgesini internet sistemiüzerinden alabilmemiz mümkün değildi. Beklenen sıra ve oluşan yoğunluk nedeni ile E Bordrouygulaması oluşturulmuştur. Ve yazımızda da belirtmiş olduğumuz gibi internet üzerindenyapılabilen bordro belgesi alma işlemi yani E¬Bordro günümüzde dakikalar içerisinde yapılanbirçok işlem arasındadır.E Bordro alma işlemini yapacağınız resmi site E¬Devlet resmi internet sistemidir. E Devletsistemi şifreli bir sistem olduğu için oldukça güvenli bir sistemdir. Eğer bir E Devlet şifresinesahip değilseniz, E Devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirebilmeniz mümkündeğildir. Şifrenizi nereden ve nasıl alabileceğiniz hakkındaki gerekli bilgileri yazımızındevamında sizler ile paylaşmış bulunmaktayız.Daha önceki yıllarda bu işlemi bir internet sitesi yardımı ile yapabilmeniz mümkündü. Ancak buresmi site olan E SGM sistem üzerinde oluşan aksaklıklar nedeni ile süresiz olarak kapatılmışdurumdadır. E SGM resmi sitesi şifresiz işlem gerçekleştirmekteydi. Bu nedenle artık şifresizsorgulama işlemi yapabilmeniz mümkün değildir. Bunun yerine E-Devlet sistemi üzerinden hiçbiraksaklık olmadan şifreli olarak güvenli bir şekilde sorgulamalarınızı yapabilirsiniz.E Devlet şifrenizi size yakın herhangi bir postane şubesinden yani PTT şubelerinden kimlikbilgileriniz ile şifre alma başvurusu yaparak, almanız gerekmektedir. Kimlik bilgileriniz ilealacağınız E Devlet şifresi için 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretiniödedikten sonra size özel E Devlet şifresiniz kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz.Aldığınız bu şifre size özeldir. Kimlik bilgileriniz ile oluşturulan bu şifre ile sistem üzerindenbaşka biri adına sorgulama işlemi veya herhangi bir işlem yapabilmeniz mümkün değildir.Denemeyiniz.Şifre alma işleminizi tamamladıktan sonra E-Devlet sisteminin E Bordro ile ilgili olan sekmesiniaçarak işleme başlamanız gerekmektedir. İşleme başlamak için ilk olarak açılacak olan sayfadabulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Sonrasında karşınıza çıkacak olankimlik doğrulama sayfasındaki boş alanlara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E¬Devlet şifreniziyazınız. Bilgilerinizi yazıp, kontrol ettikten sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme GirişYap” seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Böylelikle E Devlet sistemi üzerindenE¬Bordro öğrenme işleminizi tamamlamış olacaksınız.