Gündem E-Devlet girişi nasıl yapılır?

E-Devlet girişi nasıl yapılır?

17.06.2018 - 11:35 | Son Güncellenme:

2008 yılında hizmete açılan e-Devlet Kapısı uygulaması, kamu hizmetlerinin internet ve mobil teknolojilerini kullanarak hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde vatandaşa ulaştırılmasını sağlamak için kurulmuştur. Tüm kamu hizmetlerini tek bir adreste bulabilen vatandaşlar, kamu kurumlarına tek tek giriş yapmak zorunda kalmadan, kendilerini ilgilendiren her türlü bilgi ve belgeye ulaşabilir, ödemelerini gerçekleştirebilirler.

E-Devlet girişi nasıl yapılır

E-Devlet uygulamasının kullanımı son derece kolaydır ve kullanıcı alışkanlıkları göz önüne alınarak halen geliştirilmeye devam etmektedir. Tercihinize sunulan giriş yöntemlerinden birini kullanarak sisteme giriş yaptığınızda, SGK'ya bağlanarak sigortalılık bilgilerinizi sorgulayabilir, EGM'ne bağlanarak trafik cezanız olup olmadığını öğrenebilir, MEB alt yapısına erişerek çocuğunuzun devamsızlık durumunu inceleyebilir, belge alabilir, kurumlarla birebir iletişim sağlayabilirsiniz.

E-DEVLET GİRİŞİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-DEVLET GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet uygulaması, www.turkiye.gov.tr adresinde bulunur. Sisteme girebilmek için, sadece sizin için üretilmiş şifreler kullanmanız gerekir. Böylece sizden başka hiç kimse, sizinle ilgili resmi bilgi ve belgelere ulaşamaz, işlem yapamaz. Giriş yapabilmeniz için size, e-Devlet şifresi, e-imza, mobil imza, TC Kimlik kartı, internet bankacılığı gibi farklı seçenekler sunulmuştur. Elektronik imzanız, mobil imzanız, TC kimlik kartınız yoksa ya da internet bankacılığı müşterisi değilseniz, PTT şubelerinde bulunan ve kapalı bir zarf içinde size verilen e-Devlet şifrenizi almanız çok kolaydır. Bu şifre size özeldir, zarfı kimsenin yanında açmamalı ve şifrenizi kimseyle paylaşmamalısınız.

Giriş için e-Devlet şifresi kullanmayı tercih ettiyseniz, sisteme ilk girişinizde bu şifreyi hatırlaması kolay bir şifreyle değiştirmeniz isabetli olur. Böylece her seferinde şifrenin yazılı olduğu kağıda bakmaz zorunda kalmazsınız. E-Devlet sistemi, sadece girişte kullandığınız bilgileri saklar. Bu da sizi tanıyarak, sisteme girişinize izin vermek için gereklidir. Bunun dışında, gezindiğiniz kamu kurumlarında görüntülediğiniz sayfalar, yaptığınız aramalar, eriştiğiniz hizmetler, hakkınızdaki resmi bilgi ve belgeler saklanmaz. Bunları her girişinizde, 1 sefere mahsus olarak görüntüleyebilirsiniz.

E-DEVLET SİSTEMİNDE HANGİ KURUMLAR VAR?

E-Devlet sistemi, sizi kurumların web sitelerine ve hizmetlerine ulaştıran bir köprüdür. Hizmetleri e-Devlet vermez. Her kurum kendi alt yapısını, e-Devlet sisteminden ulaşılacak şekilde sisteme entegre ederler. Başta en çok aranan kurum olan SGK, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı, Belediyeler, mobil servis sağlayıcı firmalar, TV servis sağlayıcıları, üniversiteler olmak üzere 400'ün üzerinde kamu kurumu 3000'den fazla hizmetle e-Devlet sistemi içinde yer alır. Her geçen gün daha fazka kurum ve firma, alt yapılarını e-Devlet uygulamasına entegre etmekte ve bu sayı her geçen gün daha da artmaktadır.